FOTORECEPT na známu klasiku v novom šate: Starý toast nevyhadzujte, môžete si z neho pripraviť karlovarskú knedličku

Karlovarský knedlík chutí výborne samotný aj ako príloha (Zdroj: Plnielanu.sk)

Karlovarská knedlička patrí k obľúbeným pochúťkam našich českých susedov. Namiesto bielých rožkov sa však dá pripraviť vo verzii s toastovým chlebom. Ako?

Potrebujeme:

  • 8 kúskov toastového chleba
  • petržlenovú vňať
  • 130 ml mlieka
  • 3 vajíčka
  • soľ
  • čierne mleté korenie
  • červenú mletú papriku
  • sušený cesnak
  • 2 PL oleja

Postup:

Toastový chlieb nakrájame na menšie kúsky.

toastový chlieb
(Zdroj: Plnielanu.sk)

V miske vymiešame vajíčka s mliekom.

mixér
(Zdroj: Plnielanu.sk)

V menšej miske zmiešame olej s koreninami.

koreniny v miske
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Pokračujeme v príprave. Petržlenovú vňať si nakrájame na drobné kúsky.

nasekaný petržlen
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Teraz koreniny aj s vňaťou a nakrájaným toastom dáme do misky, kde sme miešali vajíčka s mliekom. Všetko spolu zapracujeme a zo zmesi vytvarujeme knedličky. Tie dáme do potravinovej fólie a z každej strany uviažeme.

knedličky
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Knedličky varíme v horúcej vode približne 20 minút. Sú skvelé ako príloha, no výborne chutia aj samotné. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame