Karlovarská knedlička patrí k obľúbeným pochúťkam našich českých susedov. Namiesto bielých rožkov sa však dá pripraviť vo verzii s toastovým chlebom. Ako?
Potrebujeme:
- 8 kúskov toastového chleba
- petržlenovú vňať
- 130 ml mlieka
- 3 vajíčka
- soľ
- čierne mleté korenie
- červenú mletú papriku
- sušený cesnak
- 2 PL oleja
Postup:
Toastový chlieb nakrájame na menšie kúsky.
V miske vymiešame vajíčka s mliekom.
V menšej miske zmiešame olej s koreninami.
Pokračujeme v príprave. Petržlenovú vňať si nakrájame na drobné kúsky.
Teraz koreniny aj s vňaťou a nakrájaným toastom dáme do misky, kde sme miešali vajíčka s mliekom. Všetko spolu zapracujeme a zo zmesi vytvarujeme knedličky. Tie dáme do potravinovej fólie a z každej strany uviažeme.
Knedličky varíme v horúcej vode približne 20 minút. Sú skvelé ako príloha, no výborne chutia aj samotné. Dobrú chuť!
Zdieľať na