Keď nám doma ostalo hovädzie stehno, bola voľba receptu jasná. Pripravme ho ako hovädzie ragú! Na tomto recepte nás baví rýchlosť a jednoduchosť postupu, ale, samozrejme, aj výsledok. Mäsko je po uvarené jemné a rozplýva sa na jazyku. Môže za to aj červené víno, ktoré tvorí základ. Ako na to?
Potrebujeme
- 1 kg hovädzieho stehna
- 2 ks žltej cibule
- 120 g slaniny
- 700 g paradajok
- 4 ks mrkvy
- 200 g šampiňónov
- 0,6 l červeného suchého vína
- 3 strúčiky cesnaku
- čerstvý rozmarín
- soľ
- korenie
- olej
- voda
Postup
Mäso poriadne umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Vo veľkom hrnci rozpálime olej, na ktorom následne mäso prudko opečieme, aby sa stiahlo. Mäso po upečení vytiahneme a dáme bokom.
V oleji opražíme cibuľku a slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme zvyšné pokrájané ingrediencie: mrkvu, šampiňóny.Nezabudneme ani na paradajky, ktoré zalejeme vriacou vodou a následne zbavíme šupky. Dochutíme soľou a korením.
Po chvíli pridáme do hrnca vetvičky rozmarínu. Dodajú nádhernú vôňu a prenikavú chuť celému pokrmu.
Všetko podlejeme červeným vínom a 1dl čistej vody. Varíme na menšom plameni pod pokrievkou, až kým nie je mäsko mäkké, čo je približne 2 až 2,5 hodiny.
Príloha závisí od vašich preferencií. Mäso podávame napríklad s krajcom čerstvého a voňavého chleba. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdieľať na