FOTORECEPT Lacnejšia hovädzina, ktorá sa rozplýva na jazyku? Skúste toto ragú na víne, budete sa oblizovať!

Hovädzie ragú

Hovädzie ragú s červeným vínom si podmaní vaše chuťové bunky (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Keď nám doma ostalo hovädzie stehno, bola voľba receptu jasná. Pripravme ho ako hovädzie ragú! Na tomto recepte nás baví rýchlosť a jednoduchosť postupu, ale, samozrejme, aj výsledok. Mäsko je po uvarené jemné a rozplýva sa na jazyku. Môže za to aj červené víno, ktoré tvorí základ. Ako na to?

Potrebujeme

  • 1 kg hovädzieho stehna
  • 2 ks žltej cibule
  • 120 g slaniny
  • 700 g paradajok
  • 4 ks mrkvy
  • 200 g šampiňónov
  • 0,6 l červeného suchého vína
  • 3 strúčiky cesnaku
  • čerstvý rozmarín
  • soľ
  • korenie
  • olej
  • voda

Postup

Mäso poriadne umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Vo veľkom hrnci rozpálime olej, na ktorom následne mäso prudko opečieme, aby sa stiahlo. Mäso po upečení vytiahneme a dáme bokom.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

V oleji opražíme cibuľku a slaninu nakrájanú na kocky. Pridáme zvyšné pokrájané ingrediencie: mrkvu, šampiňóny.Nezabudneme ani na paradajky, ktoré zalejeme vriacou vodou a následne zbavíme šupky. Dochutíme soľou a korením.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Po chvíli pridáme do hrnca vetvičky rozmarínu. Dodajú nádhernú vôňu a prenikavú chuť celému pokrmu.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Všetko podlejeme červeným vínom a 1dl čistej vody. Varíme na menšom plameni pod pokrievkou, až kým nie je mäsko mäkké, čo je približne 2 až 2,5 hodiny.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Príloha závisí od vašich preferencií. Mäso podávame napríklad s krajcom čerstvého a voňavého chleba. Prajeme vám dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Sledujte náš Facebook

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame