Sezóna leča sa pomaly blíži. Ak ste si túto zdravú pochúťku už uvarili a trochu vám z nej ostalo, alebo máte ešte zavarené zásoby, môžete si pripraviť nasledujúce jedlo. Postup je jednoduchý a zvládnu ho aj sviatoční kuchári, výsledo však stojí za to. Presvedčte sa sami!
Pre 3 osoby potrebujeme:
- cca 10 stredných zemiakov/ideálne sú nové, nemusíte ich predvariť
- 1 veľkú cibuľu
- 1 veľkú cukinu
- plátky akéhokoľvek údeného syra /100 g/
- soľ, biele korenie mleté
- olej a maslo
- hotové lečo
- 1 menšiu pikantnú klobásu (výborný je Kohút)
Postup:
![]() |
Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Do zapekacej misy dáme nakrájané zemiaky, cukinu, cibuľu a klobásu. |
Mohlo by vás zaujať: Placky, zapečená dobrota alebo polievka: Ochutnajte výborné cuketové rýchlovky |
|
![]() |
Osolíme, okoreníme a pridáme trochu oleja. Celé dobre premiešame. Dáme piecť do rúry cca na 15 minút. Potom pridáme kúsok masla, opäť premiešame a pečieme ďalších 15 minút. |
![]() |
Pridáme lečo a premiešame. |
Mohlo by vás zaujať: Domáce dobroty z mletého mäsa: V lístkovom ceste, roláde aj zapečné je výborné |
|
![]() |
Na vrch poukladáme plátky syra tesne vedľa seba. |
![]() |
Necháme doružova zapiecť. |
Mohlo by vás zaujať: Milovníci syrov, pozor! Pripravte si dobroty, ktoré sa vám rozplynú na jazyku |
|
![]() |
Netreba nijakú prílohu, ale ak chcete, môžete si dať akýkoľvek dip, napr. cesnakový, kôprový. Dobrú chuť! |
Aké chutné dobroty s použitím leča si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na