Máte chuť skúsiť niečo nové, exotické? Skvelou alternatívou k letným jedlám bude kokosová polievka s čili a kuracím mäsom. Nezľaknite sa názvu, chutí naozaj výborne a zasýti aj tých najväčších hladošov. Pripravená je raz-dva!
Potrebujeme
- olivový olej
- 1 ks biela cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 4 ks mrkvy
- 3 ks petržlenu
- trochu zeleru
- kurací vývar (alebo bujón)
- rybaciu omáčku
- približne 6 cm zázvoru
- 300 ml kokosového mlieka (nie kokosový nápoj!)
- ryžové sklené rezance
- kurkumu
- garam masalu
- soľ
- čierne mleté korenie
- kari
- čili
- strúhaný kokos
- 500g kuracích pŕs

Postup:
Do hrnca dáme olivový olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku. Po chvíli pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a petržlen. Okorením kurkumou, zamiešame a chvíľu popražíme.

Zalejeme približne 2 litrami vody a pridáme kurací bujón. Pridáme nakrájaný zeler, soľ, čierne mleté korenie, kari a korenie garam masala (najčastejšie ho dostať v Tescu).

Varíme do zmäknutia zeleniny na strednom plameni. Do polievky pridáme nastrúhaný zázvor a stíšime na menší plameň.

Medzi tým si na panvici orestujeme na malé kúsky nakrájané kuracie mäso. Nesolíme ho ani nijak inak neochucujeme. Po orestovaní ho pridáme do polievky.

Do polievky pridáme kokosové mlieko a jemne premiešame. Pozor, aby ste nepridali kokosový nápoj, nie je to to isté! Následne dáme pár kvapiek rybacej omáčky, ochutíme troškou čili, pár lyžíc strúhaného kokosu a ešte približne 7 minút varíme. Polievku podávame s ryžovými rezancami.

Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdieľať na