FOTORECEPT Zdravé rizoto plné krásnych farieb: Ryžu by ste v ňom však hľadali márne, máme niečo lepšie!

Krémové rizoto zo pšena, Fotorecept

Krémové rizoto zo pšena zachutí každému (Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

Obilnina pšeno je známa hlavne medzi ľuďmi s intoleranciou na lepok, tí ostatní dávajú väčšinou prednosť ryži. Prečo by ste mali dať šancu tejto u nás nedocenenej plodine aj vy? Drobné guľôčky sú bohaté na živiny, naviac ponúkajú príjemné obohatenie jedálnička. Vyskúšajte recept na pšenové krémové rizoto.

Budeme potrebovať:

– 2 stredne veľké cvikle
– hrsť lesných húb
– 1 lyžicu olivového oleja
– 1 cibuľu
– 150 g pšena
– 100 g zelených fazuľových strukov
– 7 dcl zeleninového vývaru
– 100 g parmezánu
– 1 lyžicu masla
– soľ
– korenie štyroch farieb


Mohlo by vás zaujať: VIDEOTIP Fantastická večera pre celú rodinu: Vyskúšajte krémové cuketové rizoto s prosciuttom


Postup:

Krémové rizoto zo pšena, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

1. Umytú cviklu dáme variť v celku domäkka. Huby zatiaľ namočíme aspoň na 20 minút.

Krémové rizoto zo pšena, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

2. Na oleji opražíme cibuľu a huby. Pridáme prepláchnuté pšeno, fazuľové struky a zalejeme naberačkou vývaru. Stále miešame a keď sa tekutina vstrebe, prilejeme ďalšiu naberačku. Takto pokračujeme kým spotrebujeme celý vývar. Za tento čas by malo byť pšeno mäkké.

Krémové rizoto zo pšena, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

3. Uvarenú cviklu očistíme, nakrájame na hranolčeky a pridáme ku pšenu.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Rizoto so sušenými paradajkami a šampiňónmi: Z Talianska na váš stôl


Krémové rizoto zo pšena, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

4. Zmes posypeme nastrúhaným parmezánom, zjemníme maslom a premiešame.

Krémové rizoto zo pšena, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

5. Rizoto ešte dochutíme soľou a korením.

Krémové rizoto zo pšena, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Veronika)

6. Servírujeme s nastrúhaným parmezánom, dozdobiť môžeme lístkom bazalky.

Dobrú chuť!


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close