Kuracie mäso na obed nikdy nesklame, pretože je chutné a rýchlo hotové. Fenikel je zase rastlina, ktorá sa nepoužíva iba na prípravu čajov. Svojou zaujímavou chuťou môže ozvláštniť nejeden pokrm a to nielen ako korenina, ale aj v čerstvom stave. Fenikel nie je veľmi rozšírená zelenina, no v obchodoch sa už s ňou môžete stretnúť čoraz viac a preto neváhajte a vyskúšajte aj vo svojej kuchyni pripraviť niečo z tejto výnimočnej zeleniny. Ide vlastne o obyčajne neobyčajné jedlo.
Potrebujeme:
- 500 g kuracích pŕs
- 2 ks fenikla
- 200 g cherry paradajok
- hrsť lístkov mäty
- 1 čili papričku
- 1 PL sójovej omáčky
- 1 PL medu
- 1 dcl bieleho suchého vína
- zemiaky
- 2 strúčiky cesnaku
- olej
- soľ, korenie
Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút
Postup:
![]() |
V miske zmiešame sójovú omáčku, mätu, med, citrón, soľ a chilli papričku. |
![]() |
Prsia v marináde poriadne ponamáčame. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Kura trochu inak: Vyskúšajte pikantné soté |
|
![]() |
Zvyškom marinády potrieme zapekaciu misu. |
![]() |
Kuracie prsia sprudka opečieme na panvici na troške oleja. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Barbecue kuracie mäso a zelenina: Hodí sa aj pri diéte |
|
![]() |
Fenikel očistíme, nakrájame na kocky. Vňať odrežeme a odložíme ju bokom. |
![]() |
Opečené kuracie plátky vložíme do zapekacej misy. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Kuracie mäso na hubách s petržlenovými haluškami: Ochutnajte aj vy! |
|
![]() |
Navrch naukladáme nakrájané paradajky, fenikel a dáme piecť do rúry. |
![]() |
Do výpeku z mäsa nalejeme víno a prelejeme ho do pohára. Vínom podlievame kuracie prsia. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapekané kuracie prsia s hermelínom: Skvele ich dopĺňa čerstvý šalát |
|
![]() |
Ako prílohu si nakrájame umyté zemiaky v šupke, ktoré natrieme zmesou pripravenou z olivového oleja, vňate z feniklu, cesnaku, soli a korenia. |
Aké chutné jedlá z kuraciny si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na