Mrkvová torta poteší tých, čo milovníkov hutných a výdatných koláčov, ale môže slúžiť aj ako darček k narodeninám pre tých, ktorí uprednostňujú zdravšie formy sladkých dobrôt. Torta obsahuje veľa mrkvy, orechov a ďalších skvelých ingrediencií. Tým, ktorí chcú úplne zdravú verziu receptu, odporúčame mascarpone nahradiť napríklad tvarohom.
Potrebujeme:
- 4 hrnčeky nastrúhanej mrkvy
- 1 hrnček nadrobno nasekaných orechov (najlepšie vlašské)
- 2 hrnčeky špaldovej múky
- 4 vajíčka
- 1 bio prášok do pečiva
- ½ hrnčeka trstinového cukru
- ½ hrnčeka medu
- ¾ hrnčeka repkového oleja
- 1 ČL škorice
- 500 g mascarpone
- 150 g bieleho jogurtu
- 2 PL medu
- 100 g zmäknutého masla
- ovocie na ozdobenie
Postup:
![]() |
Mrkvu si nastrúhame najemno. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Trasená torta: Výborný a jednoduchý dezert nielen na sviatky |
|
![]() |
V miske vyšľaháme vajíčka, med, trstinový cukor a repkový olej. |
![]() |
Do veľkej misy dáme nastrúhanú mrkvu, orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricu. Zalejeme vyšľahanými vajíčkami. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Vynikajúca nepečená torta: Poteší všetkých milovníkov čokolády |
|
![]() |
Poriadne premiešame a nalejeme do vymastenej tortovej formy. Pečieme cca 40 minút na 180°C. |
![]() |
Po upečení necháme korpus poriadne vychladnúť. Následne ho prekrojíme na dve polovice. |
Mohlo by vás zaujímať: Pripravte si chuťové poháriky: Aj torta môže byť umelecké dielo |
|
![]() |
Krém si pripravíme vymiešaním mascarpone, bieleho jogurtu, medu a masla. Natrieme ho na rozkrojenú časť korpusu a na vrch torty. |
![]() |
Ozdobíme ovocím a môžeme podávať. |
Robili ste si už doma mrkvovú tortu? Podeľte sa o svoj recept s ostatnými čitateľmi v diskusii pod článkom.
Zdieľať na