FOTORECEPT Losos s avokádovou salsou: Zachutí aj vám!

Losos s avokádovou salsou

plnielanu.sk

Ryby sú veľmi dôležité pre naše zdravie, preto by sme pre ne mali nájsť miesto v našom stravovaní. V porovnaní s inými druhmi mäsa ako je napr. mäso bravčové či hovädzie, má väčšina rýb veľkú výhodu. Obsahuje nenásytné mastné kyseliny, ktoré sú pre zdravie veľmi prospešné. Losos sa vo všeobecnosti pokladá za najzdravšiu rybu pre organizmus človeka vďaka tomu, že obsahuje veľa cenných látok a patrí medzi najlepšie zdroje omega 3 mastných kyselín. Preto si nezabudnite dopriať pravidelne kúsok z tejto fantastickej a lahodnej ryby, ideálne nie z farmového chovu.

Potrebujeme:

  • filety zo pstruha dúhového alebo lososa
  • trochu čerstvej pažítky
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 PL masla
  • 1 ČL čili
  • 1 avokádo
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ks limetky
  • 2 kolieska citrónu
  • 1 PL oregana
  • soľ, korenie

Postup:

Filety si potrieme olivovým olejom, v ktorom sme zmiešali soľ, korenie a čili. Pokvapkáme ich trochou šťavy z limetky. Necháme 10 minút odpočívať.

Mohlo by vás zaujať: Raňajky rýchlo, chutne a lacno: Pripravte si originálne a zdravé nátierky


V malej miske si vymiešame šťavu z ½ limety a pretlačený cesnak.
Avokádo si ošúpeme, nakrájame a vložíme do misky aj s oreganom. Pridáme zmes z limety a cesnaku.

Mohlo by vás zaujať: Štýlové pohostenie pre každú návštevu: Kto by mu odolal?


Avokádo s ostatnými ingredienciami popučíme a poriadne premiešame, aby sme z neho spravili salsu. Pokiaľ vám vadia jemné čiastočky avokáda, môžete použiť ponorný mixér a zmixovať ho dohladka.
Odpočinuté filety si dáme sprudka opražiť na rozohriatom masle z oboch strán.

Mohlo by vás zaujať: Zdravé a chutné avokádo: Skúste výborné recepty pre teplú aj studenú kuchyňu


Filety môžeme dozdobiť citrónom a čerstvou pažítkou. Podávame s pečenými zemiakmi.

Na aké spôsoby si doma lososa pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, thinkstockphotos.com, plnielanu.sk
Odporúčame