Ak máte chuť na niečo sladké, ale chýba vám čas, nezúfajte. Inšpirujte sa naším receptom a upečte si tento bleskový a takisto aj chutný koláč. Použiť môžete akýkoľvek druh ovocia, preto sa nebojte využiť zásoby, ktoré máte doma. Postačí vám lyžica, špajza a troška času.
Potrebujeme:
- 15 PL polohrubej múky
- 8 PL práškového cukru
- 8 PL mlieka
- 8 PL rastlinného oleja
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 vajce
- 4 jablká
- 1 PL kryštálového cukru
- 1 KL mletej škorice
- 50 ml rumu
- 2 PL sušených hrozienok
Postup:
Hrozienka zalejeme rumom a necháme napučať. |
|
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT „Kinder“ mliečny rez: Domáca verzia dobroty nielen pre najmenších |
|
Sypké suroviny dáme do väčšej misky a zmiešame. |
|
Pridáme mlieko, olej a vajce. |
|
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Jablkový koláč: Klasika, ktorá poteší aj vaše srdce |
|
Všetky suroviny dôkladne premiešame na hladké cesto. |
|
Jablká umyjeme, vykrojíme jadrovníky a nakrájame na tenké plátky. Lúpať ich nemusíme, najviac vitamínov sa predsa skrýva v šupke. |
|
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Trasená torta: Výborný a jednoduchý dezert nielen na sviatky |
|
Cesto vylejeme do menšieho plechu vymasteného a vysypaného múkou. Na vrch poukladáme plátky jabĺčka (alebo iného ovocia), posypeme hrozienkami, cukrom a škoricou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 40 minút pri teplote 180 stupňov. |
|
Dobrú chuť! |
Poznáte nejaké ďalšie bleskové recepty na prípravu chutného múčnika? Napíšte ich ostatným čiateľom v diskusii.
Zdieľať na