Panna Cotta je taliansky dezert, ktorý sa už aj u nás stál veľmi obľúbenou pochúťkou v reštauráciách. Pokiaľ aj vám zachutila lahodná chuť Panna Cotty, môžete si ju urobiť aj doma. Jej príprava vám zaberie pár minút a minimum práce.
Navyše, ochutiť ju môžete čerstvými malinami, ktoré sú nielen sladké a chutné, ale tiež veľmi zdravé. Toto šťavnaté ovocie pomáha vďaka obsahu vitamínu C posilňovať imunitu. Vitamín A spolu s prírodným farbivom antokyanín bránia zmenám očí, ktoré spôsobujú šeroslepotu a zákaly. Pri látkovej výmene pomáha komplex vitamínov B. Zároveň tiež pôsobí proti stresu a migréne. Minerálne látky fosfor a železo pomáhajú pri krvotvorbe, správnej funkcii srdca a nervovej sústavy a vápnik sa zas stará o zdravé kosti a zuby.
Potrebujeme (na dva väčšie poháre):
- mrazené maliny alebo iné ovocie
- 400 ml smotany na šľahanie
- vanilkový cukor
- 3 PL kryštálového cukru
- práškovú želatínu
Postup:
Dáme variť šľahačkovú smotanu. | |
Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Pripravte si sladkú taliansku špecialitu: Jahodovú panna cottu |
|
Keď smotana zovrie, nasypeme do nej želatínu a poriadne ju premiešame. Následne pridáme cukor. | |
Keď sa želatína v smotane rozpustí, odstavíme ju, nalejeme do pohárov a necháme stuhnúť. | |
Mohlo by vás zaujímať: Megarýchly a jednoduchý dezert: 4 ingrediencie, 15 minút a maškrta je na svete |
|
Maliny uvaríme s vanilkovým cukrom a dáme do pohárov. |
Aké chutné ovocné dezerty si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.
Zdieľať na