FOTORECEPT Upečte si malinový koláč s tvarohom: Z tej chuti odpadnete!

Skúste recept na malinový koláč (Zdroj: GettyImages)

Ak hľadáte recept na ľahký koláč, ten dnešný bude niečo pre vás. Kombinácia tvarohu a  malín bude skvelým doplnkom k víkendovej káve v  kruhu najbližších či príjemnej návštevy.

Potrebujeme:

Cesto:

– 180 g hladkej špaldovej múky
– 40 g trstinového cukru
– 1 žĺtok
– 120 g zmäknutého masla
– štipku soli

Plnka:

– 2 vaničky jemného tvarohu (500 g)
– 2 PL kyslej smotany
– 100 g trstinového cukru
– 4 menšie vajíčka
– 1 ČL vanilkovej esencie
– ½ balíčka vanilkového pudingu

Posýpka:

– mäkké maslo
– hrubú múku
– trstinový cukor
– 300 g čerstvých alebo mrazených malín či iného ovocia


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Malinový zákusok: Sladké pohladenie na letné dni


Postup: 

Foto: Plnielanu.sk
Foto: Plnielanu.sk

1. V  miske vymiešame múku, cukor, žĺtok, maslo a  pridáme štipku soli.

Foto: Plnielanu.sk
Foto: Plnielanu.sk

2. Vypracujeme hladké cesto.

Foto: Plnielanu.sk
Foto: Plnielanu.sk

3. Cesto vtlačíme do okrúhlej tortovej formy vopred vymastenej alebo vyloženej papierom na pečenie.


Mohlo by vás zaujať: Milujete maliny? Vyskúšajte si z nich pripraviť tieto sladké dobroty


Foto: Plnielanu.sk
Foto: Plnielanu.sk

4. Do vyššej misky dáme žĺtka, smotanu, tvaroh, cukor, vanilkovú esenciu a  puding. 

Foto: Plnielanu.sk
Foto: Plnielanu.sk

5. Vyšľaháme. Rovnako vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, ktorý jemne vareškou primiešame do cesta. 

Foto: Plnielanu.sk
Foto: Plnielanu.sk

6. Plnku prelejeme na pripravený korpus. 


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Višňovo-malinový koláč s orechmi a čokoládou: Ťažko mu odolávať!


Foto: Plnielanu.sk
Foto: Plnielanu.sk

7. Zasypeme ovocím.

Foto: Plnielanu.sk
Foto: Plnielanu.sk

8. Z masla, múky a  cukru si spravíme posýpku, ktorou posypeme ovocie.

Foto: Plnielanu.sk
Foto: Plnielanu.sk

9. Dáme piecť do rúry na 180 °C na 35-40 minút. Koláč krájame, až keď je vychladnutý.  


Radi pečiete dobroty? Skúste kváskovanie podľa overených receptov z tejto knihy!





Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame