FOTORECEPT: Keď vás chytí chuť na sladké: Skúste výbornú vláčnu bublaninu s ovocím

Čučoriedková bublanina

plnielanu.sk

Vedieť upiecť skvelú bublaninu by mala vedieť azda každá kuchárka. Skúste tento recept – pečiem podľa neho už veľmi dlho a ešte nikoho nesklamala. Je mäkká, chutná a osviežujúca!

Potrebujeme:

  • ľubovoľné ovocie
  • 5 vajíčok
  • 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
  • 250 g kryštálového cukru
  • 320 g polohrubej múky
  • 120 ml vody
  • 200 ml oleja
  • 1 prášok do pečiva

Postup:

Na začiatok si rozdelíme vajíčka na bielky a žĺtky. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a odložíme nabok.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Vynikajúca nepečená torta: Poteší všetkých milovníkov čokolády


K žĺtkom pridáme cukor, vanilkový extrakt a do penista vyšľaháme.
Pomaly primiešavame olej a vodu. Potom múku zmiešame s práškom do pečiva a poriadne vmixujeme do cesta.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Muffiny bez múky a cukru: Blesková dobrota hotová za pár minút


Prichádza na rad vyšľahaný sneh, ktorý pomaly vmiešame do cesta.
Plech si vymastíme, posypeme polohrubou múkou a môžeme naň vyliať cesto. Snažte sa liať rovnomerne, nech finálny výsledok stojí za to.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Lahodné domáce „ferero“: Ideálne pre váš jazýček aj ako darček


Cesto posypeme ovocím, ktoré máte k dispozícií alebo ktoré máte najradšej. Osobne ovocie necukrím a ani neodporúčam cukriť, takto je bublanina dosť sladká a navyše aj osviežujúca.
Pečieme na 190° cca 20-25 minút.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Strúhaný tvarohovo-čokoládový koláč: To je dobrota!


Dobrú chuť!

Na aký spôsob si bublaninu pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu, plnielanu
Odporúčame