FOTORECEPT: Keď vás chytí chuť na sladké: Skúste výbornú vláčnu bublaninu s ovocím

Čučoriedková bublanina

plnielanu.sk

Vedieť upiecť skvelú bublaninu by mala vedieť azda každá kuchárka. Skúste tento recept – pečiem podľa neho už veľmi dlho a ešte nikoho nesklamala. Je mäkká, chutná a osviežujúca!

Potrebujeme:

  • ľubovoľné ovocie
  • 5 vajíčok
  • 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
  • 250 g kryštálového cukru
  • 320 g polohrubej múky
  • 120 ml vody
  • 200 ml oleja
  • 1 prášok do pečiva

Postup:

Na začiatok si rozdelíme vajíčka na bielky a žĺtky. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a odložíme nabok.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Vynikajúca nepečená torta: Poteší všetkých milovníkov čokolády


K žĺtkom pridáme cukor, vanilkový extrakt a do penista vyšľaháme.
Pomaly primiešavame olej a vodu. Potom múku zmiešame s práškom do pečiva a poriadne vmixujeme do cesta.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Muffiny bez múky a cukru: Blesková dobrota hotová za pár minút


Prichádza na rad vyšľahaný sneh, ktorý pomaly vmiešame do cesta.
Plech si vymastíme, posypeme polohrubou múkou a môžeme naň vyliať cesto. Snažte sa liať rovnomerne, nech finálny výsledok stojí za to.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Lahodné domáce „ferero“: Ideálne pre váš jazýček aj ako darček


Cesto posypeme ovocím, ktoré máte k dispozícií alebo ktoré máte najradšej. Osobne ovocie necukrím a ani neodporúčam cukriť, takto je bublanina dosť sladká a navyše aj osviežujúca.
Pečieme na 190° cca 20-25 minút.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Strúhaný tvarohovo-čokoládový koláč: To je dobrota!


Dobrú chuť!

Na aký spôsob si bublaninu pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu, plnielanu

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close