Vedieť upiecť skvelú bublaninu by mala vedieť azda každá kuchárka. Skúste tento recept – pečiem podľa neho už veľmi dlho a ešte nikoho nesklamala. Je mäkká, chutná a osviežujúca!
Potrebujeme:
- ľubovoľné ovocie
- 5 vajíčok
- 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
- 250 g kryštálového cukru
- 320 g polohrubej múky
- 120 ml vody
- 200 ml oleja
- 1 prášok do pečiva
Postup:
![]() |
Na začiatok si rozdelíme vajíčka na bielky a žĺtky. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a odložíme nabok. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Vynikajúca nepečená torta: Poteší všetkých milovníkov čokolády |
|
![]() |
K žĺtkom pridáme cukor, vanilkový extrakt a do penista vyšľaháme. |
![]() |
Pomaly primiešavame olej a vodu. Potom múku zmiešame s práškom do pečiva a poriadne vmixujeme do cesta. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Muffiny bez múky a cukru: Blesková dobrota hotová za pár minút |
|
![]() |
Prichádza na rad vyšľahaný sneh, ktorý pomaly vmiešame do cesta. |
![]() |
Plech si vymastíme, posypeme polohrubou múkou a môžeme naň vyliať cesto. Snažte sa liať rovnomerne, nech finálny výsledok stojí za to. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Lahodné domáce „ferero“: Ideálne pre váš jazýček aj ako darček |
|
![]() |
Cesto posypeme ovocím, ktoré máte k dispozícií alebo ktoré máte najradšej. Osobne ovocie necukrím a ani neodporúčam cukriť, takto je bublanina dosť sladká a navyše aj osviežujúca. |
![]() |
Pečieme na 190° cca 20-25 minút. |
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Strúhaný tvarohovo-čokoládový koláč: To je dobrota! |
|
![]() |
Dobrú chuť! |
Na aký spôsob si bublaninu pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na