Tradičná slovenská kuchyňa ponúka množstvo pokladov, na ktoré občas zabúdame. Jedným z nich sú aj pečené buchty. Tie môžeme navyše naplniť rôznymi náplňami. My sme sa v tomto prípade rozhodli pre tvaroh. Pripravíte si ich spolu s nami?
Potrebujeme
- 750g polohrubej múky
- 125g Hery
- 0,7 dcl mlieka
- 5 PL cukru
- 1 vajce
- 1 ks čerstvého droždia
- štipka soli
- 2 tvarohy
- 40 g masla
Postup
Ako prvé si zarobíme kvások. Zohrejeme 2 dcl mlieka, do ktorého nadrobíme kvások a pridáme 2 PL cukru. Zamiešame, prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme kvasiť.

Kým sa pripravuje kvások, tak si do veľkej misy dáme preosiatú múku so štipkou soli, 3 PL cukru a poriadne premiešame. Pridáme už hotový kvások, prilejeme 5 dcl mlieka, celé vajíčko a roztopenú Heru. Rukami vymiešame v cesto, ktoré na záver ešte poprášime múkou a necháme aspoň 25min odpočívať.

Keď je cesto hotové, dáme si ho na podložku vysypanú múkou a rozvaľkáme tak, aby bolo cesto hrubé približne 0,8 cm. Vykrajujeme z neho kolieska.

Do stredu dáme náplň, v našom prípade tvaroh zmiešaný s cukrom. Cesto rukami uzavrieme ako buchtu.

Ukladáme na vymastený plech tesne vedľa seba. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C do zlatista. V našej rúre to bolo približne 25 minút.

Buchty dáme na tanier, prelejeme roztopeným maslom a poprášime práškovým cukrom. Na vrch pridáme trochu domáceho džemu. Dobrú chuť!

Zdieľať na