FOTORECEPT Pečené buchty sú stálicou tradičnej kuchyne: Ich chuť vás vráti do detstva

Pečené buchty

Tradičné pečené buchty sú stálicou slovenskej kuchyne (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Tradičná slovenská kuchyňa ponúka množstvo pokladov, na ktoré občas zabúdame. Jedným z nich sú aj pečené buchty. Tie môžeme navyše naplniť rôznymi náplňami. My sme sa v tomto prípade rozhodli pre tvaroh. Pripravíte si ich spolu s nami?

Potrebujeme

  • 750g polohrubej múky
  • 125g Hery
  • 0,7 dcl mlieka
  • 5 PL cukru
  • 1 vajce
  • 1 ks čerstvého droždia
  • štipka soli
  • 2 tvarohy
  • 40 g masla

Postup

Ako prvé si zarobíme kvások. Zohrejeme 2 dcl mlieka, do ktorého nadrobíme kvások a pridáme 2 PL cukru. Zamiešame, prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme kvasiť.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Kým sa pripravuje kvások, tak si do veľkej misy dáme preosiatú múku so štipkou soli, 3 PL cukru a poriadne premiešame. Pridáme už hotový kvások, prilejeme 5 dcl mlieka, celé vajíčko a roztopenú Heru. Rukami vymiešame v cesto, ktoré na záver ešte poprášime múkou a necháme aspoň 25min odpočívať.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Keď je cesto hotové, dáme si ho na podložku vysypanú múkou a rozvaľkáme tak, aby bolo cesto hrubé približne 0,8 cm. Vykrajujeme z neho kolieska.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Do stredu dáme náplň, v našom prípade tvaroh zmiešaný s cukrom. Cesto rukami uzavrieme ako buchtu.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Ukladáme na vymastený plech tesne vedľa seba. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C do zlatista. V našej rúre to bolo približne 25 minút.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Buchty dáme na tanier, prelejeme roztopeným maslom a poprášime práškovým cukrom. Na vrch pridáme trochu domáceho džemu. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

 

Zdroj: plnielanu.sk/MZ
Odporúčame