FOTORECEPT Pečené plnené zemiaky: Potešia vaše oči aj chuťové poháriky

Pečené zemiaky

plnielanu.sk/Ľudmila

Na Slovensku si zemiaky našli v jedálničku stále miesto a napriek tomu, že ich väčšinou považujeme za prílohu, dá sa z nich pripraviť aj chutné sýte hlavné jedlo. Rozhodujúcu úlohu hrajú aj v tomto recepte. Vyzerajú skvele a ešte lepšie chutia.

Potrebujeme:

  • 10 väčších zemiakov
  • 1 cibuľu
  • 100 g slaniny
  • 100 g klobásy
  • 100 g syra

 

Postup:

Zemiaky si očistíme a umyjeme. Ošúpanú cibuľu, klobásu, slaninu a syr nakrájame na plátky.


Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku


Do zemiakov spravíme zárezy vzdialené približne centimeter. Treba si však dávať pozor, aby sme dolnú časť neprekrojili.

   

Do jednotlivých zárezov vkladáme striedavo nakrájaný syr, slaninu, cibuľu a klobásu.


Mohlo by vás zaujímať: Diéta pre milovníkov zemiakov: Recept starých materí funguje aj dnes!


Naplnené zemiaky poukladáme na plech a prikryjeme alobalom. Pečieme na 200 stupňoch asi 50 minút. Riadime sa skúsenosťami s našou rúrou.

   

Dobrú chuť!


Máte v obľube jedlá zo zemiakov? Ktoré ďalšie recepty na ich prípravu by ste odporučili čitateľom? Napíšte v diskusii.

Zdroj: plnielanu.sk/Ľudmila, plnielanu.sk/Ľudmila, Ľudmila
Odporúčame