FOTORECEPT Pistáciová torta, ktorú oceníte po nedeľnom obede: Biela čokoláda s malinami je neodolateľnou kombináciou

Kombinácia pistácií s bielou čokoládou je zárukou úspechu (Zdroj: Plnielanu.sk)

Jedným z najlepších darčekov na narodeniny je rozhodne aj vlastnoručne upečený koláč či torta. V tomto duchu sme sa rozhodli pripraviť obľúbený cheesecake, ktorý sme však doplnili pistáciovou plnkou, bielou čokoládou a malinami.

Potrebujeme:

  • 400 g maslových sušienok
  • 150 g roztopeného masla
  • 250 g mascarpone
  • 200 g kyslá smotana
  • 250 g jemný tvaroh
  • 100 g pistáciovej pasty
  • 70 g práškového cukru
  • 3 vajíčka
  • trochu citrónovej kôry
  • 200 g bielej čokolády
  • pistácie
  • maliny

Postup:

Sušienky už tradične rozdrvíme na jemno a zmiešame s roztopeným maslom. Utlačíme do okrúhlej formy, ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie alebo ktorú sme vymastili.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

V miske zmiešame mascarpone s tvarohom a smotanou. Nezabudneme ani na vajíčka a práškový cukor.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Keď je zmes hladká, pridáme pistáciovú pastu a na jemno nasekané pistácie. Nastrúhame aj kôru z umytého citróna, ktorý koláč krásne prevonia. Ešte raz dobre premiešame.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Zmes vylejeme na sušienkový základ a dáme piecť na zhruba hodinu na 180 stupňov.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Medzitým si na vodnej pare rozpustíme bielu čokoládu.

(Zdroj: Plnielanu.sk)

Tú potom vylejeme na vychladnutý koláč. Vrch ozdobíme malinami a na jemno nasekanými pistáciami. Pekným detailom sú aj lístky z čerstvej mäty.

(Zdroj: Plnielanu.sk)
(Zdroj: Plnielanu.sk)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame