Jedným z najlepších darčekov na narodeniny je rozhodne aj vlastnoručne upečený koláč či torta. V tomto duchu sme sa rozhodli pripraviť obľúbený cheesecake, ktorý sme však doplnili pistáciovou plnkou, bielou čokoládou a malinami.
Potrebujeme:
- 400 g maslových sušienok
- 150 g roztopeného masla
- 250 g mascarpone
- 200 g kyslá smotana
- 250 g jemný tvaroh
- 100 g pistáciovej pasty
- 70 g práškového cukru
- 3 vajíčka
- trochu citrónovej kôry
- 200 g bielej čokolády
- pistácie
- maliny
Postup:
Sušienky už tradične rozdrvíme na jemno a zmiešame s roztopeným maslom. Utlačíme do okrúhlej formy, ktorú sme si predtým vystlali papierom na pečenie alebo ktorú sme vymastili.
V miske zmiešame mascarpone s tvarohom a smotanou. Nezabudneme ani na vajíčka a práškový cukor.
Keď je zmes hladká, pridáme pistáciovú pastu a na jemno nasekané pistácie. Nastrúhame aj kôru z umytého citróna, ktorý koláč krásne prevonia. Ešte raz dobre premiešame.
Zmes vylejeme na sušienkový základ a dáme piecť na zhruba hodinu na 180 stupňov.
Medzitým si na vodnej pare rozpustíme bielu čokoládu.
Tú potom vylejeme na vychladnutý koláč. Vrch ozdobíme malinami a na jemno nasekanými pistáciami. Pekným detailom sú aj lístky z čerstvej mäty.
Zdieľať na