Recept na dnes: Krémové orzo RIZOTO s mascarpone – super tip na rýchlu večeru

orzo rizoto s mascarpone na tanieri

Mascarpone sa postará o krémovú chuť aj konzistenciu (Zdroj: Unsplash/Kenny Eliason)

Krémové orzo rizoto s mascarpone pripravíte rýchlo a jednoducho a bude vám na to stačiť menej ako polhodina. Je to ideálny recept na večeru, najmä v situácii keď prídete domov z práce a nemáte veľa času na to, aby ste nasýtili všetkých hladošov. Orzo je druh cestoviny, niečo ako slovenská ryža, takže pokojne ho môžete nahradiť aj tradičnejšou surovinou. Hoci toto rizoto nie je uvarené z ryže, aj orzo cestovina pochádza z Talianska a paradajky, mascarpone a parmezán mu dodávajú autentickú chuť stredomorskej kuchyne.

Potrebujeme

  • 1 PL olivového oleja
  • 1 na kocky nakrájaná cibuľa
  • 4 prelisované strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 400 g nasekaných paradajok v konzerve
  • 250 g mascarpone
  • 500 g cestovinovej ryže orzo
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 30 g nastrúhaného parmezánu
  • soľ a mleté čierne korenie

Postup

  1. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu. Restujeme 5 minút, potom pridáme cesnak a ešte chvíľu restujeme spoločne. Osolíme a okoreníme.
  2. Prilejeme zeleninový vývar a celý obsah konzervy s paradajkami. Privedieme k varu a nakoniec pridáme aj orzo a petržlenovú vňať.
  3. Varíme asi 20 minút, pokým nie je orzo mäkké a väčšina tekutiny sa nevstrebala.
  4. Vmiešame mascarpone, parmezán a orzo rizoto ihneď podávame.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, Thecookreport.co.uk
Odporúčame