Recept na dnes: Vyskúšajte bravčové karé na pomarančoch, skvelý nápad na netradičný nedeľný obed

Bravčové karé na pomarančoch

Bravčové karé na pomarančoch si určite zamiluje celá rodina (Zdroj: Instagram/drincruzg)

Nedeľa je deň, kedy sa pri jednom stole stretne celá rodina. Takéto chvíle si vyžadujú niečo špeciálne. Inšpirácia prichádza s ovocím, ktoré je typické aj pre vianočné obdobie.


FOTORECEPT Chystáte sa na vianočné pečenie? Po lineckých v zdravom šate sa zapráši!


Keďže dnes sa nám všade do nosa tlačí chutná vôňa pomarančov, ponúkame vám recept, ktorý zožne úspech a pritom nezaťaží peňaženku. Šťavnaté bravčové karé na pomarančoch je tak lahodná a neodolateľná kombinácia, že všetkým zostanú iba mastné prsty.

Budeme potrebovať:

  • 1 kg bravčového karé
  • 2 pomaranče
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Muškátový orech
  • 1 lyžica medu
  • 2 lyžice oleja

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a urobíme doň hlbšie zárezy. Dávame však pozor, aby sme karé neprerezali úplne. Takto pripravené potrieme soľou, korením a štipkou muškátového orecha.

Pomaranče umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Ovocie vložíme do zárezov v mäse a rovnomerne potrieme medom. Zapekaciu misu vymažeme olejom, vložíme do nej mäso a zakryjeme alobalom.

Pečieme približne 40 minút pri teplote 200 °C, kým je mäso úplne mäkké a krehké. Aby chytilo chrumkavú kôrku, necháme ešte chvíľu zapiecť bez alobalu.

Ak sa nájdeme ešte jeden pomaranč, čerstvú šťavu použijeme na dochutenie výpeku. Bravčové karé na pomarančoch nakrájame na plátky, preložíme na tanier, prelejeme výpekom a podávame so zemiakovým pyré alebo ryžou.

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame