Linecké pečivo, to sú tie pravé Vianoce. Tento rok vám prinášame rovnako chutnú, no o niečo zdravšiu verziu z mandľovej múky. Cukrovinky na chuti nestratia a jesť ich môžu aj celiatici.
Budeme potrebovať:
-125 g mandľovej múky
– 50 g bezlepkovej múky
– 1 kávovú lyžičku vanilkového extraktu
– 1 kávovú lyžičku prášku do pečiva
– 1 vajce
– štipku soli
– 50 g zmäknutého masla
– cukor na posypanie
– džem
Postup:

1. Do misky dáme múky, kypriaci prášok do pečiva, vanilkový extrakt, vajce, soľ a zmäknuté maslo.

2. Vypracujeme hladké cesto.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Linecké pečivo má samé výhody: Je rýchlo hotové a chutí skvele

3. Zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky. Potom cesto natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

4. Koláčiky pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 15 minút, kým nechytia ružovkastý nádych. Vychladnuté ich spojíme džemom. Môžeme ich naukladať do krabice, alebo rovno na sviatočný stôl.
Tip gazdinej: Ak chcete zvoliť ešte zdravšiu verziu, koláčiky zlepte dia džemom, prípadne džemom so stéviou.
Zdieľať na