FOTORECEPT Chystáte sa na vianočné pečenie? Po lineckých v zdravom šate sa zapráši!

Linecké koláčiky, Pečivo

Linecké pečivo je tradičnou vianočnou klasikou (Zdroj: GettyImages)

Linecké pečivo, to sú tie pravé Vianoce. Tento rok vám prinášame rovnako chutnú, no o niečo zdravšiu verziu z mandľovej múky. Cukrovinky na chuti nestratia a jesť ich môžu aj celiatici.

Budeme potrebovať:

-125 g mandľovej múky
– 50 g bezlepkovej múky
– 1 kávovú lyžičku vanilkového extraktu
– 1 kávovú lyžičku prášku do pečiva
– 1 vajce
– štipku soli
– 50 g zmäknutého masla
– cukor na posypanie
– džem

Postup:

Linecké koláčiky, Pečivo, Fotorecept
(Zdroj: Súkromný archív Plní elánu)

1. Do misky dáme múky, kypriaci prášok do pečiva, vanilkový extrakt, vajce, soľ a zmäknuté maslo.

Linecké koláčiky, Pečivo, Fotorecept
(Zdroj: Súkromný archív Plní elánu)

2. Vypracujeme hladké cesto.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Linecké pečivo má samé výhody: Je rýchlo hotové a chutí skvele


Linecké koláčiky, Pečivo, Fotorecept
(Zdroj: Súkromný archív Plní elánu)

3. Zabalíme do fólie a odložíme na 30 minút do chladničky. Potom cesto natenko rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme z neho rôzne tvary, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Linecké koláčiky, Pečivo, Fotorecept
(Zdroj: Súkromný archív Plní elánu)

4. Koláčiky pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 15 minút, kým nechytia ružovkastý nádych. Vychladnuté ich spojíme džemom. Môžeme ich naukladať do krabice, alebo rovno na sviatočný stôl.

Tip gazdinej: Ak chcete zvoliť ešte zdravšiu verziu, koláčiky zlepte dia džemom, prípadne džemom so stéviou.


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame