FOTORECEPT Linecké pečivo má samé výhody: Je rýchlo hotové a chutí skvele

Linecké pečivo

plnielanu.sk

Linecké pečivo je výborné k čaju alebo ku káve v období sviatkov. Je to veľmi jednoduchý recept, ktorý zvládne určite každý. Pokiaľ ale chcete, aby boli koláčiky na sviatky naozaj mäkkučké, skúste ich spraviť o niečo skôr, nech môžu zrelaxovať niekde na chladnom mieste.

Potrebujeme:

  • 450 g hladkej múky
  • 300 g zmäknutého masla
  • 150 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • džem (odporúčame malinový)
  • trochu horkej čokolády

Postup:

Vypracujeme si cesto z múky, masla, cukru a žĺtkov.

Mohlo by vás zaujímať: Vianočné pečenie bez múky: Tieto delikátne chuťovky nemajú konkurenciu


Spracované cesto ihneď vyvaľkáme a snažíme sa s ním robiť rýchlo. Vykrajujeme tvary tak, aby sme ich mohli po upečení zlepovať dokopy.
Na plech vystlaný papierom na pečenie ich poukladáme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C. Pečieme ich 10 minút. Nemali by stmavnúť, ale ostať bledé.

Mohlo by vás zaujímať: Slanina! 9 chlapských super receptov, ktoré musíte skúsiť!


Nasleduje vylepšovanie lineckých koláčikov. Potrieme džemom celú stranu koláčika a následne spojíme so stranou v ktorej sme vykrojili dierku.
Môžeme ich vylepšiť aj tým, že ich pokvapkáme roztopenou horkou čokoládou.

Máte radi linecké pečivo? Pripravujete si ho aj sami doma? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame