Bezlepkovú granolu si zamilujete: Pripravte si skvelé raňajky, ktoré budú chrumkavé a plné proteínov

Zdravé a vyvážené raňajky sú základom každého úspešného dňa (Zdroj: Freepik/ Racool_studio)

Zdravé a vyvážené raňajky sú základom každého úspešného dňa. Ak argumentujete tým, že nestíhate, pripravte si túto dobrotu, ktorú si stihnete dať do jogurtu aj počas toho najviac hektického rána. Nutrične hodnotná a bezlepková alternatíva granoly je niečo, čo si rozhodne zamilujete. Príprava je jednoduchá a zásoba vám vydrží v uzavretej nádobe takmer večnosť. Predpokladáme, že zmizne skôr, než sa stihne pokaziť.

Potrebujeme

  • 100 g suchej quinoy
  • 50 g orechov
  • 20 g slnečnicových semienok
  • 10 g chia semienok
  • 30 g tahini pasty
  • 30 g medu
  • 1 lyžička vanilkovej pasty
  • hrsť hrozienok

Postup

  1. Quinou nasypte do väčšej misky, pridajte k nej nadrobno nasekané ľubovoľné oriešky, slnečnicové a chia semienka. Všetko dobre spolu premiešajte.
  2. V inej miske si zmiešajte mokré ingrediencie, teda tahini pastu, med a vanilkovú pastu, prípadne extrakt.
  3. Zmiešajte obsah oboch misiek. Dbajte na to, aby sa suché ingrediencie dokonale obalili v mokrej hmote. Pôjde to trochu horšie, ale pokúste sa hmotu čo najviac ručne prepracovať.
  4. Pripravenú zmes nasypte na plech, ktorý si predtým vysteľte papierom na pečenie.
  5. Granolu pečte pri teplote 140 stupňov Celzia asi 20 až 25 minút. Pravidelne zmes premiešavajte.
  6. Po upečení nechajte dobre vychladnúť na plechu, primiešajte hrozienka a preložte do uzatvárateľnej vzduchotesnej nádoby. Odporúčame skladovať na tmavom a suchom mieste.

Tip: Hotovú granolu môžete doplniť o rôzne iné sušené ovocie či kúsky nasekanej kvalitnej čokolády!

Sledujte náš Instagram

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame