Nič nepoteší viac ako vôňa sladkého koláča. Ešte lepšie, keď sa v domácnosti rozvinie počas nedeľného voľného dňa. Ak máte chuť, pripravte si sladký koláč z ovsených vločiek s vyladenými chuťami a jemne chrumkavým vrchom.
Potrebujeme
- 1 šálku ovsených vločiek
- ½ šálky masla
- 1 a ½ šálky vriacej vody
- 2 veľké vajcia
- 1 šálku hnedého cukru
- 1 šálku bieleho kryštálového cukru
- 1 a 1/3 šálky hladkej múky
- 1 čajovú lyžičku mletej škorice
- 1 čajovú lyžičku kypriaceho prášku
- ½ čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
- ½ čajovej lyžičky soli
Na polevu potrebujeme
- 6 polievkových lyžíc masla
- 1 šálku strúhaného kokosu
- ½ šálky kondenzovaného mlieka
- ½ šálky hnedého cukru
- 1 šálku posekaných orieškov
- 1 čajovú lyžičku vanilkového extraktu
Postup
- Na prípravu cesta nasypeme vločky do misy, pridáme maslo a vriacu vodu. Necháme odstáť. V druhej miske zmiešame vajcia, hnedý a biely cukor. V tretej miske zmiešame preosiatu múku, mletú škoricu, kypriaci prášok do pečiva, mletý muškátový oriešok a soľ.
- Sypkú zmes pridáme do misky s vajíčkami a cukrom a dobre premiešame. Nakoniec pridáme aj zmes ovsených vločiek a masla s vodou a všetky časti dobre spojíme do kompaktnej hmoty. Cesto pečieme vo vyhriatej rúre asi 35 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.
- Polevu pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií a rovnomerne ju rozotrieme na ešte teplý koláč. Opäť vložíme do rúry a asi na 2 až 4 minúty zapneme funkciu grilu, až kým kokos nebude zlatohnedý. Potom necháme koláč vychladnúť a podávame.
Zdieľať na
Zdieľaní