FOTORECEPT Pripravte si raňajky ako z talianskeho hotela: Chrumkavá bruschetta al pomodoro prekvapí aj návštevu

Bruschetta

Bruschetta pochádza z Talianska a je známa vďaka svojej jednoduchosti aj chuti (Zdroj: súkromný archív MZ)

Určite ste sa aj vy pristihli pri tom, že máte ráno na niečo chuť a neviete na čo. Vymýšľať rôzne raňajkové pokrmy je o čosi ťažšie ako vymyslieť zaujímavú polievku či dezert. Zaraďte do svojho jedálnička bruschettu. Pochádza z Talianska a je známa vďaka svojej jednoduchosti, sýtosti a vyladeným chutiam.

Na cca 7 chlebíkov potrebujeme

  • 250 gramov cherry paradajok
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 cibuľky
  • olivový olej
  • kváskový chlieb
  • mozzarella
  • špenát
  • olivy
  • bazalkové pesto
  • čierne ml. korenie
  • červené ml. korenie
  • sušená bazalka
  • 1 vajíčko (nie je povinné)

Postup

U nás doma sme všetci veľký jedáci a preto sme bruschettu doplnili o vajíčko, aby nás čo najviac zasýtila. Ako prvé si dáme teda ho vriacej vody variť 1 vajíčko.

(Zdroj: súkromný archív MZ)

Cherry paradajky umyjeme a pokrájame na drobné kúsky. Tie dáme do misky spolu s pokrájaným cesnakom a cibuľkou. Polejeme olivovým olejom a zamiešame. Osolíme, okoreníme a opäť premiešame.

(Zdroj: súkromný archív MZ)

Dáme do rozpáleného hrnca a opekáme približne 5 až 10 minút. Miešame, aby sa prepojili chute. Opekáme až kým paradajky nezmäknú. Ak máte radi chuť cesnaku, môžete prisypať trochu toho sušeného a tiež približne 1 ČL bazalky.

(Zdroj: súkromný archív MZ)

Existuje veľa varácií bruschetty. V tejto fáze môžete skúsiť pridať napríklad nakrájané šampiňóny. Iným variantom je napríklad pripraviť ju spolu s hruškami, hroznom a ricottou.

Chlebík vyberajme vždy čerstvý a ideálne kváskový. Pokrájame ho a pokvápkame olivovým olejom.

(Zdroj: súkromný archív MZ)

Tip gazdinej: Bruschetta je výbornou alternatívou aj pre návštevy namiesto klasických obložených chlebíkov. 

Môžeme tiež ním vytrieť misku, v ktorej sme mali rajčinovú zmes. Chlebík dáme na panvicu, kde ho jemne poopekáme. Nikdy ho nenecháme príliš spiecť. Dôležité je aby bol teplý a chrumkavý, nie spálený.

(Zdroj: súkromný archív MZ)

Po vybratí rozotrieme na každý krajec bazalkové pesto, položíme plátok mozzarelly, paradajkovú zmes, koliesko z vareného vajíčka a dochutíme olivami. Do dokonalosti to dovedie čerstvý baby špenát, ktorý sme predtým nasekali na drobné plátky. Chlebíky podávame teplé.

(Zdroj: súkromný archív MZ)

Tip gazdinej: Ak budete pripravovať bruschettu al pomodoro ako predjedlo alebo pokrm pre návštevu, hodí sa k nej vychladené biele víno. 



Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame