FOTORECEPT Skvelé kuracie prsia v lístkovom ceste: Plnené sú nivou a špenátom

Plnené kuracie prsia v lístkovom ceste

plnielanu.sk

Ak už máte plné zuby pečeného kuraťa a iných receptov z kuraciny, je na čase odhodiť stereotyp vo vašej kuchyni. Pokiaľ v mrazničke nájdete balík lístkového cesta, môžete si kuracie prsia klasicky naplniť a vyskúšať ich obaliť v lístkovom ceste. Zaručujeme vám, že toto lahodné jedlo sa stane pravidelnou súčasťou vášho rodinného jedálnička.

Potrebujeme:

  • 400 g mrazeného špenátu
  • 4 kusy kuracích pŕs
  • 200 g syru Niva
  • 4 PL kyslej smotany
  • 2 lístkové cestá
  • vajíčko na potretie
  • sezam
  • soľ, korenie

Postup:

Na troške masla rozmrazíme špenát a chvíľu povaríme.

Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút


Pridáme kyslú smotanu, soľ a korenie.
Každé kuracie prsko si narežeme, naplníme zmesou zo špenátu a nadrobenou nivou.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Kuracie rezne bez vyprážania? Po týchto si budete prsty olizovať!


Mäso osolíme, okoreníme a položíme do stredu jednej časti vyvaľkaného lístkového cesta (Z jedného lístkového cesta obalíte 2 ks kuracích pŕs).
Okraje narežeme a mäso do lístkového cesta pekne zabalíme.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Chutné, zdravé a šťavnaté: Kuracie prsia so špenátovo-syrovou plnkou


Kuracinu preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, natrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamom.
Necháme piecť 30-40 minút, až kým nebude lístkové cesto pekne zlatisté.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč


Odporúčame k mäsku pripraviť osviežujúci šalát. Môžete použiť paradajky, jarnú cibuľku, petržlenovú vniatku a stopkatý zeler. Iba premiešate s citrónovou šťavou, cesnakom a olivovým olejom a osviežujúca príloha je hotová.

Aké kuracie špecialitky si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close