FOTORECEPT Sladké slivkové gule trocha inak: Budete si oblizovať prsty

Jahodové gule

plnielanu.sk

Len málo sladkých jedál chutí tak skvele a zároveň výborne zasýti. Tieto ovocné gule sú pripravené len z pár ingrediencií. Pokiaľ nezoženiete alebo nechcete guličky robiť z ricotty, pokojne ju môžete vymeniť za tvaroh. Určite tým nič zo svojej vynikajúcej chuti nestratia. Guličky sú nadýchané a vydržia dlho čerstvé, takže ich nemusíte konzumovať ihneď po uvarení. Recept sme pripravovali s jahodami, no vzhľadom na aktuálnu sezónu budú chutiť fantasticky so slivkami či akýmkoľvek iným ovocím. Čerstvým alebo zavareným.

Potrebujeme:

(9-10 guličiek)

  • 250 g ricotty
  • 120 g detskej krupice
  • slivky (jahody, marhule…)
  • štipku soli
  • strúhanku
  • med
  • maslo

Postup:

Ricottu, krupicu a soľ zamiešame v mise. Dostaneme trochu lepkavejšiu hmotu, s ktorou sa vám nemusí najlepšie pracovať. Tak je to správne.

Mohlo by vás zaujímať: Ovocné pochúťky na vašom stole: Doprajte si výborný sladký obed či večeru


Na ruke si z „cesta“ spravíme placku a pripravíme si do misky ovocie, ktorým budeme guličky plniť.
   
Guličky naplníme. Snažte sa do guličky dať viac ovocia.

Mohlo by vás zaujímať: Milujete tradičné sladké dobroty? Pripravte si doma šúľance či pirohy!


Gule poriadne zatočíme, aby ovocie nevykúkalo von.
   
Vložíme ich do vriacej vody a varíme 5 minút od momentu, keď vyplávajú na povrch.

Mohlo by vás zaujímať: Megarýchly a jednoduchý dezert: 4 ingrediencie, 15 minút a maškrta je na svete


Posýpku si spravíme zmiešaním strúhanky, masla a medu na panvici. Pokiaľ chcete zdravšiu alternatívu, môžete zvoliť mak či kakao.

Máte radi ovocné guličky? Na aké spôsoby si ich doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close