FOTORECEPT Špagety Carbonara po slovensky: Chutné, rýchle a jednoduché!

Špagety Carbonara

plnielanu.sk

Tento recept spĺňa kritéria – rýchly, lacný a zároveň chutný! Špagety Carbonara sú tým ideálnym riešením na rýchlu večeru či obed, pokiaľ chcete ušetriť trošku času..

Carbonara pochádza z Ríma. Štandardne sa pripravuje s dobrými špagetami, syrom Pecorino, vaječným žĺtkom a slaninou. Zároveň omáčku zahusťujeme vodou, v ktorej sme predtým uvarili špagety. Taká je esencia tejto talianskej klasiky, ktorú sme si trošku upravili a pripravili „po slovensky.“

Potrebujeme

(4 osoby):

  • 500 g špagiet
  • 150 g slaniny
  • cibuľu, strúčik cesnaku
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 3 žĺtka
  • nastrúhaný parmezán
  • korenie, soľ

Postup:

Slaninu nakrájame na kocky.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Vyskúšajte diétne špagety z cukety: S pestom a parmezánom sú skvelé


V miske zmiešame žĺtky, 100 ml smotany na šľahanie, 2 PL parmezánu.
   
Slaninu opražíme na panvici.

Mohlo by vás zaujímať: Skvelé špagety zvládne každý: Vyskúšajte skutočné chute Talianska


Z panvice ju povyberáme tak, aby sme masť z nej nechali v panvici.
   
Na masti zo slaniny opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Chuť Talianska menom Carbonara: Vyskúšajte ju s domácimi cestovinami


Cibuľu a cesnak zalejeme zvyškom smotany.
   
Smotanu necháme chvíľu povariť, následne pridáme slaninku.

Mohlo by vás zaujímať: Potrebujete rýchlo navariť? Cestovinové dobroty sú hotové za chvíľku


Zmes žĺtkov pridáme do panvice, ochutíme a necháme povariť.
   
Uvaríme špagety, ktoré teplé vmiešame do zmesi.

Mohlo by vás zaujímať: KVÍZ Dokážte, že ste gastro-expertom: Uhádnete názvy cestovín iba podľa tvaru?


Špagety posypeme nastrúhaným parmezánom, ozdobíme bazalkou a môžeme podávať.

Máte radi špagety? Na aké spôsoby si ich pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close