FOTORECEPT Sezóna špargle je v plnom prúde: Urobte si z nej fantastickú rýchlu polievku – neoľutujete!

Využite sezónu špargle (Zdroj: Plnielanu.sk/Mz)

Špargľa je plná vitamínov, minerálov a jej sezóna je momentálne v plnom prúde. Bola by škoda túto vynikajúcu zeleninu nevyužiť. Pripravte si spolu s nami rýchlu, jednoduchú a pritom chutnú polievku.

Potrebujeme

  • 500 g bielej špargle
  • 2 ks žltej cibule
  • slaninu
  • 2,5 l vody
  • kurací bujón
  • slnečnicový olej
  • soľ
  • čierne mleté korenie

Postup

Žltú cibuľu pokrájame na drobné kocky a opečieme ju na rozpálenom slnečnicovom oleji do sklovita. Špargľu umyjeme, očistíme a odrežeme jej konce. Následne ju pokrájame na menšie kúsky.

(Zdroj: Plnielanu.sk/Mz)

Špargľu hneď potom pridáme do hrnca k cibuli a chvíľu ju opekáme.

(Zdroj: Plnielanu.sk/Mz)

Zmes v hrnci zalejeme horúcou vodou a pridáme takisto kurací bujón. Všetko dochutíme soľou aj korením a varíme, kým špargľa nie je mäkká.

(Zdroj: Plnielanu.sk/Mz)

Keď je špargľa uvarená, polievku rozmixujeme tyčovým mixérom.

(Zdroj: Plnielanu.sk/Mz)

Slaninu pokrájame na menšie kocky, opečieme ju na panvici bez oleja a následne pridáme do polievky. Na dochutenie a väčšiu výživovú hodnotu môžeme tiež prihodiť kúsky bryndze, prípadne aj čerstvú petržlenovú vňať. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/Mz)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame