Špargľa je plná vitamínov, minerálov a jej sezóna je momentálne v plnom prúde. Bola by škoda túto vynikajúcu zeleninu nevyužiť. Pripravte si spolu s nami rýchlu, jednoduchú a pritom chutnú polievku.
Potrebujeme
- 500 g bielej špargle
- 2 ks žltej cibule
- slaninu
- 2,5 l vody
- kurací bujón
- slnečnicový olej
- soľ
- čierne mleté korenie
Postup
Žltú cibuľu pokrájame na drobné kocky a opečieme ju na rozpálenom slnečnicovom oleji do sklovita. Špargľu umyjeme, očistíme a odrežeme jej konce. Následne ju pokrájame na menšie kúsky.

Špargľu hneď potom pridáme do hrnca k cibuli a chvíľu ju opekáme.

Zmes v hrnci zalejeme horúcou vodou a pridáme takisto kurací bujón. Všetko dochutíme soľou aj korením a varíme, kým špargľa nie je mäkká.

Keď je špargľa uvarená, polievku rozmixujeme tyčovým mixérom.

Slaninu pokrájame na menšie kocky, opečieme ju na panvici bez oleja a následne pridáme do polievky. Na dochutenie a väčšiu výživovú hodnotu môžeme tiež prihodiť kúsky bryndze, prípadne aj čerstvú petržlenovú vňať. Dobrú chuť!

Zdieľať na