Recept na dnes: Kuracie špízy v jogurtovej marináde so šťavnatým ananásom – kúsok exotiky u vás v kuchyni

Kuracie špízy

Kuracie špízy s ananásom budú hitom vašej kuchyne (Zdroj: GettyImages)

Už vás omrzelo variť dookola to isté a hľadáte inšpiráciu na netradičné jedlo z dostupných surovín? Vyskúšajte kombináciu slaných a sladkých chutí, doplnenú sviežimi citrusmi a voňavými bylinkami. Dozlatista upečené kúsky šťavnatého mäsa, prekladané exotickým ananásom. Lákavý obed alebo večera bez väčšej námahy, to je ďalší zaujímavý recept do vašej zbierky.

Budeme potrebovať:

  • 500 g vykostených kuracích stehien
  • 400 g smotanového jogurtu
  • 25 ml olivového oleja
  • 1 citrón
  • 1 limetku
  • 1 menší pomaranč
  • 1 lyžicu bazalky
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • 1 zrelý ananás
  • olej na smaženie

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Dodajte kuracím špízom niečo navyše: Skvelé sú s pórovo-syrovou omáčkou


Postup:

  1. S prípravou začneme deň vopred. Stehná umyjeme, odblaníme a nakrájame na rovnaké kúsky. Urobíme jednoduchú marinádu. Jogurt vymiešame s olejom, pridáme nadrobno nakrájané citrusové ovocie, bazalku, okoreníme a osolíme. Mäso premiešame s marinádou a necháme na noc v chladničke.
  2. Ráno mäso vytiahneme a počkáme, kým získa izbovú teplotu. Ananás očistíme a pokrájame na kocky. Mäso napichujeme na ihlu a striedavo prekladáme ananásom.
  3. Do panvice nalejeme olej a necháme rozpáliť na strednom plameni. Takto sa jogurt v marináde nepripáli. Špízy často otáčame a opekáme zo všetkých strán.
  4. Hotové kuracie špízy podávame so šalátom z čerstvej zeleniny alebo dusenou ryžou, posypanou sezamom.

Dobrú chuť


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame