Už vás omrzelo variť dookola to isté a hľadáte inšpiráciu na netradičné jedlo z dostupných surovín? Vyskúšajte kombináciu slaných a sladkých chutí, doplnenú sviežimi citrusmi a voňavými bylinkami. Dozlatista upečené kúsky šťavnatého mäsa, prekladané exotickým ananásom. Lákavý obed alebo večera bez väčšej námahy, to je ďalší zaujímavý recept do vašej zbierky.
Budeme potrebovať:
- 500 g vykostených kuracích stehien
- 400 g smotanového jogurtu
- 25 ml olivového oleja
- 1 citrón
- 1 limetku
- 1 menší pomaranč
- 1 lyžicu bazalky
- čierne mleté korenie
- soľ
- 1 zrelý ananás
- olej na smaženie
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Dodajte kuracím špízom niečo navyše: Skvelé sú s pórovo-syrovou omáčkou
Postup:
- S prípravou začneme deň vopred. Stehná umyjeme, odblaníme a nakrájame na rovnaké kúsky. Urobíme jednoduchú marinádu. Jogurt vymiešame s olejom, pridáme nadrobno nakrájané citrusové ovocie, bazalku, okoreníme a osolíme. Mäso premiešame s marinádou a necháme na noc v chladničke.
- Ráno mäso vytiahneme a počkáme, kým získa izbovú teplotu. Ananás očistíme a pokrájame na kocky. Mäso napichujeme na ihlu a striedavo prekladáme ananásom.
- Do panvice nalejeme olej a necháme rozpáliť na strednom plameni. Takto sa jogurt v marináde nepripáli. Špízy často otáčame a opekáme zo všetkých strán.
- Hotové kuracie špízy podávame so šalátom z čerstvej zeleniny alebo dusenou ryžou, posypanou sezamom.
Dobrú chuť
Zdieľať na