Recept na dnes: Kuracie špízy v jogurtovej marináde so šťavnatým ananásom – kúsok exotiky u vás v kuchyni

Kuracie špízy

Kuracie špízy s ananásom budú hitom vašej kuchyne (Zdroj: GettyImages)

Už vás omrzelo variť dookola to isté a hľadáte inšpiráciu na netradičné jedlo z dostupných surovín? Vyskúšajte kombináciu slaných a sladkých chutí, doplnenú sviežimi citrusmi a voňavými bylinkami. Dozlatista upečené kúsky šťavnatého mäsa, prekladané exotickým ananásom. Lákavý obed alebo večera bez väčšej námahy, to je ďalší zaujímavý recept do vašej zbierky.

Budeme potrebovať:

  • 500 g vykostených kuracích stehien
  • 400 g smotanového jogurtu
  • 25 ml olivového oleja
  • 1 citrón
  • 1 limetku
  • 1 menší pomaranč
  • 1 lyžicu bazalky
  • čierne mleté korenie
  • soľ
  • 1 zrelý ananás
  • olej na smaženie

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Dodajte kuracím špízom niečo navyše: Skvelé sú s pórovo-syrovou omáčkou


Postup:

  1. S prípravou začneme deň vopred. Stehná umyjeme, odblaníme a nakrájame na rovnaké kúsky. Urobíme jednoduchú marinádu. Jogurt vymiešame s olejom, pridáme nadrobno nakrájané citrusové ovocie, bazalku, okoreníme a osolíme. Mäso premiešame s marinádou a necháme na noc v chladničke.
  2. Ráno mäso vytiahneme a počkáme, kým získa izbovú teplotu. Ananás očistíme a pokrájame na kocky. Mäso napichujeme na ihlu a striedavo prekladáme ananásom.
  3. Do panvice nalejeme olej a necháme rozpáliť na strednom plameni. Takto sa jogurt v marináde nepripáli. Špízy často otáčame a opekáme zo všetkých strán.
  4. Hotové kuracie špízy podávame so šalátom z čerstvej zeleniny alebo dusenou ryžou, posypanou sezamom.

Dobrú chuť


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close