Pokiaľ hľadáte neopozeraný a popritom stále nenáročný recept, dnes to bude pre vás to pravé orechové. Nechajte svoje chuťové poháriky rozmaznávať thajskou kuchyňou na slovenský spôsob.
Potrebujeme
- 2 balíky thajských ryžových rezancov
- 1 kg kuracích pŕs
- 2 PL škrobu
- 3 PL oleja
- 4 PL sójovej omáčky
- 3 PL rybacej omáčky
- 1 červená cibuľa
- 3 mrkvy
- 1 menšia brokolica
- 1 limeta
- 2 PL hnedého cukru
- 2 cukety
- arašidy
- 1 plechovka mungo klíčkov
Postup
Ako prvé odporúčame očistiť si zeleninu, pretože tento recept je pomerne rýchly. Začneme s nakrájaním kuracích pŕs, ku ktorým pridáme škrob a poriadne premiešame. Pridáme aj sójovú a rybaciu omáčku, opäť premiešame a chvíľu necháme postáť. Kto má rád, môže pridať v tejto fáze aj trochu čili. Ak robíme pokrm aj pre deti, čili vynecháme.

Teraz si pripravíme rezance podľa návodu.

Do veľkého hrnca dáme kvapku oleja, vylejeme marinádu z mäsa a kuracie prsia rýchlo opražíme, aby sa mäso zatiahlo. Potom podlejeme približne 3 dl čistej vody.


Pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, nastrúhanú mrkvu a na drobné kúsky nakrájanú brokolicu. Premiešame. Nezabudnime ani na cukety.

Do hrnca tiež vlejeme šťavu z limety a cukor. Môžeme pridať ešte 1 až 2 dl vody. Zakryjeme pokrievkou a varíme, kým nie je zelenina mäkká. Na záver pridáme mungo klíčky.

Na panvici poopekáme arašidy, alternatívou môžu byť aj vlašské orechy ale tie nedodajú pokrmu tú správnu chuť. Servírujeme v hlbokej mise spolu s omáčkou. Kto má záujem, môže si pridať ešte sójovú. Nezabudneme ani na plátok limety, opražené orechy a dobrou voľbou je aj dochutiť pokrm koriandrom. Dobrú chuť!


Zdieľať na