FOTORECEPT Zapekané kuracie prsia so špargľou a šampiňónmi

Zapekané kuracie prsia so špargľou a šampiňónmi

plnielanu.sk/Michaela

Určite ste jedli už mnoho receptov pripravených z kuraciny, ale koľkí z vás ju už skúšali pripraviť v kombinácii so sezónnou špecialitou akou je špargľa? Ak okrem toho holdujete hubám, určite si prídete na svoje, pretože súčasťou receptu sú aj šampiňóny. Tie sú vynikajúce na každý spôsob, nie to ešte v spojení s kuracinou a špargľou.

Je tu sezóna, keď môžete zohnať čerstvú špargľu priamo na pultoch obchodov, prípadne si ju sami dopestovať. Vyskúšajte tak tento netradičný a zároveň veľmi chutný recept.

Špargľa obsahuje širokú paletu vitamínov, minerálov a antioxidantov. Medzi ne patria vitamíny A, B, C, E, K, horčík, vápnik, fosfor, draslík, zinok, ale i kyselina listová a vláknina. Vďaka nim pomáha posilňovať imunitný systém, podporuje obranyschopnosť organizmus, chráni bunky pred škodlivými účinkami voľných radikálov a podporuje stavbu kostí.

Potrebujeme:

  • 800 g kuracích pŕs
  • 250 g šampiňónov
  • 200 g špargle
  • 1 PL múky
  • 250 ml smotany na varenie
  • 2 PL kyslej smotany
  • 150 g + 100 g nastrúhaného syru
  • cibuľu
  • olej
  • 3 PL sójovej omáčky
  • soľ, korenie

Postup:

Kuracie prsia si nakrájame na kocky, zmiešame so soľou, korením a sójovou omáčkou. Necháme hodinu marinovať.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapekané kuracie prsia s hermelínom: Skvele ich dopĺňa čerstvý šalát


Mäso si sprudka opečieme na panvici, na troche oleja.
   
Na cibuľke si opražíme nakrájanú špargľu a šampiňóny.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Kuriacie kúsky na fenikli: Neobyčajne obyčajná dobrota


Pridáme múku a pražíme ďalšie dve minútky.
   
K zelenine pridáme mäso a zalejeme smotanou na varenie.

Mohlo by vás zaujímať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?


Keď smotana prejde varom, pridáme strúhaný syr a kyslú smotanu.
   
Počkáme, kým omáčka zhustne a odstavíme.

Mohlo by vás zaujímať: Slanina! 9 chlapských super receptov, ktoré musíte skúsiť!


Zmes nalejeme do zapekacej misy, posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry.

Aké ďalšie chutné a zaujímavé kombinácie s kuracinou máte v obľube vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close