FOTORECEPT Zdravá dobrota z čerstvých jahôd: Vychutnajte si tento chutný koláč

Jahodový koláč

plnielanu.sk/Michaela

V dnešnom recepte si pripravíme lahodný, osviežujúci a zároveň zdravý dezert, ktorý sa vynikajúco hodí na občerstvenie počas úmorných letných dní s pribúdajúcim slniečkom. V tomto období akurát dozrievajú v záhradkách jahody, takže ak máte možnosť použiť práve takéto, určite oceníte ich čerstvosť. Okrem jahôd sa dezert pripravuje z datlí a tvarohu, čiže si ho môžete dopriať bez výčitiek a zároveň si ustrážite štíhlu líniu.

 

 

Potrebujeme:

  • 200 g sušených datlí (alebo mix hrozienok a brusníc)
  • 120 g vlašských orechov
  • 80 g ovsených vločiek
  • 2 PL kokosového oleja
  • 750 g jemného tvarohu
  • 150 g bieleho jogurtu
  • med
  • vanilkovú esenciu
  • citrónovú kôru z jedného citrónu
  • jahody

Postup:

Namelieme si orechy.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Pochutnajte si na skvelom ovocnom krémeši: Využijete aj čerstvé jahody


Datle alebo iné sušené ovocie si namočíme na hodinu-dve do vody, potom nakrájame na menšie kúsky, aby sa nám lepšie mixovali.
   
Do misky dáme nakrájané datle, namleté orechy, ovsené vločky, roztopený kokosový olej a zmixujeme na kašu.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Tvarohovo-broskyňový koláč: Pre hostí je ako stvorený


Kým si pripravíme plnku, popritláčame korpusovú zmes na dno tortovej formy a dáme do chladničky.
   
Plnka je jednoduchá. Zmiešame tvaroh, jogurt a ochutíme podľa chuti medom, vanilkovou esenciou a citrónovou kôrou. Nalejeme ju na korpus a dáme na pol hodinu do mrazničky.

Mohlo by vás zaujímať: Američania si adoptovali naše koláče: Kolaches majú v USA hlavné mesto aj svoj festival


Jahody si nakrájame, uvaríme a dáme na vrch koláča. Necháme stuhnúť do ďalšieho dňa a môžeme podávať.

Aké ďalšie chutné jahodové zákusky si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close