V dnešnom recepte si pripravíme lahodný, osviežujúci a zároveň zdravý dezert, ktorý sa vynikajúco hodí na občerstvenie počas úmorných letných dní s pribúdajúcim slniečkom. V tomto období akurát dozrievajú v záhradkách jahody, takže ak máte možnosť použiť práve takéto, určite oceníte ich čerstvosť. Okrem jahôd sa dezert pripravuje z datlí a tvarohu, čiže si ho môžete dopriať bez výčitiek a zároveň si ustrážite štíhlu líniu.
Potrebujeme:
- 200 g sušených datlí (alebo mix hrozienok a brusníc)
- 120 g vlašských orechov
- 80 g ovsených vločiek
- 2 PL kokosového oleja
- 750 g jemného tvarohu
- 150 g bieleho jogurtu
- med
- vanilkovú esenciu
- citrónovú kôru z jedného citrónu
- jahody
Postup:
![]() |
Namelieme si orechy. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Pochutnajte si na skvelom ovocnom krémeši: Využijete aj čerstvé jahody |
|
![]() |
Datle alebo iné sušené ovocie si namočíme na hodinu-dve do vody, potom nakrájame na menšie kúsky, aby sa nám lepšie mixovali. |
![]() |
Do misky dáme nakrájané datle, namleté orechy, ovsené vločky, roztopený kokosový olej a zmixujeme na kašu. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Tvarohovo-broskyňový koláč: Pre hostí je ako stvorený |
|
![]() |
Kým si pripravíme plnku, popritláčame korpusovú zmes na dno tortovej formy a dáme do chladničky. |
![]() |
Plnka je jednoduchá. Zmiešame tvaroh, jogurt a ochutíme podľa chuti medom, vanilkovou esenciou a citrónovou kôrou. Nalejeme ju na korpus a dáme na pol hodinu do mrazničky. |
Mohlo by vás zaujímať: Američania si adoptovali naše koláče: Kolaches majú v USA hlavné mesto aj svoj festival |
|
![]() |
Jahody si nakrájame, uvaríme a dáme na vrch koláča. Necháme stuhnúť do ďalšieho dňa a môžeme podávať. |
Aké ďalšie chutné jahodové zákusky si pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na