Či mrazené, či čerstvé – sú vždy výborné. Ak neviete, čo vykúzliť zo zelenej fazuľky, môžete si ju pripraviť na tento spôsob. Stačí vám pár ingrediencií, trochu času a môžete prestierať. Garantujeme vám, že tento recept vás ani vašich stravníkov určite nesklame.
Potrebujeme:
- 1 balík mrazených fazuľových strukov
- 4-5 ks stredne veľkých zemiakov
- 4 PL kukurice
- 100 g cherry paradajok
- koreniny
- 4 strúčiky cesnaku
- 100 g tvrdého syru
Postup:
![]() |
Najprv si očistíme zemiaky, ktoré následne nakrájame, a varíme do polomäkka v osolenej vode. Scedíme ich a vložíme do zapekacej misy. |
Mohlo by vás zaujať: Rýchle cestovinové šaláty: Originálna chuť vás poteší nielen v lete |
|
![]() |
V tej istej vode uvaríme fazuľové struky. Vodu zlejeme a dáme ich do druhej polovice zapekacej misy. |
![]() |
Nakrájame si paradajky, ktoré povkladáme medzi zemiaky. Kukuricu vmiešame do fazuliek. Všetko okoreníme. Použijeme zmes čierneho korenia, oregana a bazalky. Cesnak si pretlačíme a potrieme ním zemiaky a fazuľky. |
Mohlo by vás zaujať: Tofu na rôzne spôsoby: Ideálne pokrmy aj počas horúcich dní |
|
![]() |
Nakoniec všetko posypeme nastrúhaným syrom. |
![]() |
Dáme zapiecť do rúry, kým sa syr neroztopí. |
Na prípravu akých jedál používate zelené fazuľky vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na