Husacie hody u vás doma: Pripravte si ich podľa našich receptov!

Pečená hus

foodiesite.com

Sezóna husacích a kačacích lahôdok je tu. Pochutiť si na nich môžete v množstve reštaurácií. Tieto dobroty však nepatria medzi najlacnejšie. Ak chcete ušetriť, ale pochutiť si rovnako dobre, môžete si husacinku pripraviť aj doma. Vyskúšajte recepty, podľa ktorých varia aj šéfkuchári v tých najvychytenejších reštauráciách.

Pečená hus

Potrebujeme:

  • 1 mladú hus
  • soľ
  • mlieko
  • 1 dcl sladkej smotany
  • drvenú rascu
  • 2 jablká

Postup: Hus očistíme a umyjeme. Potom ju zvnútra, aj zvonku dôkladne nasolíme a necháme v chlade stáť aspoň 12 hodín. Po odstátí zmyjeme soľ mliekom a do brušnej dutiny vložíme dve rozkrojené jablká. Hus posypeme drvenou rascou a dáme ju do keramického pekáča na mriežku. Podlejeme ju vodou, popicháme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry asi na dve až tri hodiny. Počas pečenia hus často podlievame vlastnou šťavou. Asi v polovici pečenia hus otočíme a odoberieme prebytočný tuk. Pred koncom pečenia potrieme hus sladkou smotanou a ešte 5 minút prudko dopečieme.


Mohlo by vás zaujímať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?


Zemiakové lokše

Potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov
  • soľ
  • 300 g polohrubej múky
  • 125 g rozpusteného masla

Postup: Uvarené zemiaky popučíme, zmiešame s múkou, soľou a vypracujeme cesto. Na pomúčnenej doske vytvoríme z vypracovaného cesta valec, ktorý pokrájame na kolieska. Tie vyvaľkáme tak, aby nám vznikli tenké lokše. Každú lokšu popicháme nožom a opečieme z každej strany na suchej panvici. Hotové lokše môžeme z každej strany potrieť maslom.


Mohlo by vás zaujímať: Ryba nemusí byť s kosťami: Vyskúšajte tieto recepty na pangasiusa!


Dusená červená kapusta

Potrebujeme:

  • 1 červenú kapustu
  • 1 cibuľu
  • olej
  • ocot
  • cukor
  • rascu
  • bobkový list

Postup:  Na zohriaty olej pridáme pokrájanú cibuľu, spoločne s rascou. Po chvíli pridáme cukor, ktorý necháme skaramelizovať. Následne pridáme pokrájanú červenú kapustu, bobkový list a podlejeme trochou octu. Dusíme aspoň 30 minút, no podľa potreby aj viac.


Mohlo by vás zaujímať: Losos je ryba pre každého: Pochutnajte si na týchto receptoch ešte dnes!


Husacia pečeň

Potrebujeme:

  • husaciu pečeň
  • 1 cibuľu
  • bravčovú masť
  • 1 strúčik cesnaku
  • pažítku
  • majorán
  • korenie
  • soľ

Postup: Umytú pečeň pokrájame. Na oleji opražíme cibuľku a pridáme pokrájanú pečeň, ktorú opražíme z každej strany. Posolíme ju, okoreníme, pridáme majorán a pretlačený cesnak. Nezabudneme ju stále prevracať, aby neprihorela.


Poznáte aj vy nejaký tipy alebo recept na prípravu husi, pečene či inej pochúťky, ktorá k husacine patrí? Podeľte sa oň s ostatnými čitateľmi v diskusii a vyhrajte víkendový pobyt alebo inú z cien v našej súťaži.

 

Zdroj: foodiesite.com, foodiesite.com, Nela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close