Jednoduché a rýchle cestoviny: Trikrát inak, vždy chutne!

Gnocchi

thinkstockphotos.com

Cestoviny sú jednou z potravín, ktoré sa dajú pripraviť azda na milión spôsobov. Sladké, slané, varené či zapekané. Možností je naozaj veľa, no nie vždy máme dostatok času na prípravu príliš zložitých receptov. Preto sme pre vás pripravili pár cestovinových tipov, ktoré pripravíte skutočne rýchlo a chutiť budú aj tým náročnejším jedákom.

Paradajkovo – olivové cestoviny

Potrebujeme:

  • 1 balenie olív
  • 2-3 paradajky
  • cibuľu
  • cesnak
  • 500 g pasírovaných paradajok
  • bazalku
  • soľ, čierne korenie
  • tvrdý syr na posypanie (grana padano, parmezán či iný podľa chuti)

Postup: Cibuľu pokrájanú nadrobno jemne opražíme, pridáme rozpučený cesnak, nakrájané paradajky a olivy a necháme podusiť. Pridáme soľ a korenie a na záver zmiešame s pasírovanými paradajkami. Nechajme zvariť a až nakoniec pridáme na vylepšenie chuti bazalku. Cestoviny klasicky uvaríme a zmiešame s chutnou zmesou. Servírujeme posypané tvrdým syrom.


Mohlo by vás zaujať: Večera chutne, rýchlo a lacno: Tieto cestovinové recepty poslúžia aj vám


Špenátovo – syrové cestoviny

Potrebujeme:

  • tavený syr v črievku
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 balenie čerstvého špenátu
  • 200 ml smotany na varenie
  • maslo

Postup: Na rozhorúčené maslo vložíme lístky špenátu a pridáme roztlčený cesnak. Keď sa špenát sparí (zmenší) primiešame tavený syr a vlejeme aj smotanu na varenie. Zvaríme, pridáme korenie a soľ. Hmotu vmiešame do uvarených cestovín a podávame ozdobené napríklad cheri paradajkou.


Mohlo by vás zaujať: Ako na domáce corndogy? V tomto recepte nemáte čo pokaziť a je to bomba


Zapečené cestoviny s tuniakom

Potrebujeme:

  • 2-3 paradajky
  • 2 konzervy tuniaka
  • čierne korenie
  • soľ
  • 2 mozzarelly

Postup: Cestoviny uvaríme bežným spôsobom. Potom k nim primiešame tuniaka, osolíme a okoreníme. Do zapekacej misy vsypeme polovicu takto pripravených cestovín. Navrch rozložíme jednu nakrájanú mozzarellu a nasypeme zvyšné cestoviny. Na túto vrstvu rozložíme na kolieska nakrájané paradajky a opäť mozzarellu. Dáme do rúry zapiecť.


Na aké spôsoby si doma pripravujete cestoviny vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: thinkstockphotos.com, thinkstockphotos.com, mb
Odporúčame