Kura trikrát inak: Jednoduché a chutné recepty na víkendový obed

Kurča

thinkstockphotos.com

Kuracie mäso je ľahké, nie je drahé a ak sa dobre pripraví, je aj veľmi chutné. Okrem toho je dobrým zdrojom proteínov, pyridoxínu, niacínu či aminokyselín. Výhodou tohto mäska je aj fakt, že z neho veľa nepriberiete. Dožičte sebe aj svojej rodine chutný obed či večeru a pripravte si kurča na niektorý z nasledujúcich spôsobov!

Kura na víne

Potrebujeme:

  • kura
  • asi 2 dcl bieleho vína
  • 1 lyžicu hladkej múky
  • smotanu
  • asi 100 gramov masla
  • soľ, korenie
  • bylinky podľa chuti

Postup: Očistené kurča osolíme, okoreníme a opečieme na masle. Dáme ho do pekáča, podlejeme bielym vínom a pečieme. Snažíme sa ho čo najčastejšie vínom celé prelievať a podľa potreby víno dolievame. Keď je kura hotové, odložíme si ho na chvíľku do tepla a pripravíme si k nemu omáčku. Ku šťave, ktorá ostala v pekáči pridáme trochu horúcej vody a smotanu so zapracovanou múkou. Povaríme a dochutíme podľa potreby soľou, korením či bylinkami. Podávame najlepšie s pečenými zemiakmi.


Mohlo by vás zaujať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?


Kurča na šľahačke

Potrebujeme:

  • 1 kura (resp. podľa chuti jeho časti, napr. stehná)
  • 1 kg zemiakov
  • 2 paradajky
  • 1 papriku
  • 1 šľahačku na varenie
  • soľ, korenie, vegetu alebo bujón

Postup: Kurča umyjeme, nakrájame na porcie podľa potreby, osolíme ho, okoreníme a rýchlo opečieme na oleji. Potom ho dáme do zapekacej misy a pridáme aj ošúpané, na osminky nakrájané zemiaky. Na vrch dáme nakrájanú zeleninu.Podlejeme vodou s rozmiešanou vegetou alebo bujónom. Všetko zalejeme sladkou smotanou a dáme piecť.


Mohlo by vás zaujať: Kontroverzné kuracie mäso: Viete, čo všetko sa v ňom skrýva?


Kura na pive

Potrebujeme:

  • kura
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olej
  • 1 pivo
  • 1 kápiu
  • mletú papriku – sladkú
  • soľ

Postup: Cesnak si prelisujeme, kura ním potrieme a dáme ho do vyhriatej rúry. Olej zmiešame so soľou, sladkou paprikou, pivom a nadrobno nakrájanou kápiou. Touto zmesou kura počas pečenia pravidelne polievame. Najlepšie chutí s pečenými zemiakmi a šalátom.


Na aké rozličné spôsoby si kura doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdroj: thinkstockphotos.com, thinkstockphotos.com

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close