Milujete maliny? Vyskúšajte si z nich pripraviť tieto sladké dobroty

Malinová roláda

flickr.com

Sú sladučké, zdravé, plné vitamínov a antioxidantov. Sezóna malín je v plnom prúde. Ich skvelá svieža chuť je priam stvorená na rozmaznávanie chuťových buniek. Ak sa ani vy neviete nabažiť malinových dobrôt, prinášame vám pár tipov na skvelé malinové zákusky.

Malinový hrnčekový koláč

Potrebujeme:

1 hrnček cukru

1 hrnček polohrubej múky

1 balíček kypriaceho prášku do pečiva

1 balíček škoricového cukru

3 vajcia

500 g malín

maslo na vymastenie plechu

Postup: Cukor a vajcia vymiešame do penista. Pridáme polohrubú múku, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva. Zo zmesi vypracujeme cesto, ktoré vylejeme na plech vymastený maslom. Na cesto poukladáme čerstvo umyté maliny a posypeme škoricovým cukrom. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 20 minút, alebo kým nebude koláč hotový.


Tiež by vás mohlo zaujať: Sezóna čerešní vrcholí: Tieto koláče si získajú aj vás!


Malinový sen

Potrebujeme:

Na cesto:

200 g cukru kryštál

200 g hladkej múky

1 dcl vody

1 dcl oleja

1 ks vanilkového cukru

1 ks prášku do pečiva

4 vajcia

Na krém:

500 g malín

1 mascarpone

100 g práškového cukru

100 g masla

malinový džem

postrúhanú čokoládu

Postup: Žĺtka vymiešame spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom do penista. Pridáme vodu, olej a múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva. Z bielkov vymiešame sneh a pridáme ho ku zvyšku cesta. Cesto vylejeme na plech a dáme upiecť. Vychladnuté cesto potrieme malinovým lekvárom a natrieme krémom, ktorý sme pripravili zmiešaním mascarpone, masla, cukru a malín. Na vrch postrúhame čokoládu a dáme stuhnúť do chladničky.


Tiež by vás mohlo zaujať: Maliny chutia aj liečia: Pomôžu pri migréne aj zlepšovaní potencie


Malinová roláda

Potrebujeme:

Na cesto:

4 vajcia

1 lyžicu hladkej múky

6 lyžíc cukru

3 lyžice polohrubej múky

Na krém:

0,5 l mlieka

1 Zlatý klas

1 lyžicu hladkej múky

250 g masla

5 lyžíc práškového cukru

250 g mrazených malín

Postup: Vajcia s cukrom vymiešame, pridáme múku a dáme upiecť. Upečené cesto aj s papierom vyklopíme, zrolujeme a necháme vychladnúť. Z mlieka, Zlatého klasu a múky uvaríme kašu. Maslo s cukrom vymiešame do penista a primiešame do toho kašu. Krém natrieme na cesto, ktoré na chvíľu rozvinieme a na krém poukladáme maliny. Roládu opäť zrolujeme a trochou krému potrieme aj roládu po obvode. Posypeme nastrúhanou čokoládou.


Poznáte aj vy dobrý recept na prípravu malín? Podeľte sa oň s ostatnými čitateľmi v diskusii a vyhrajte víkendový pobyt alebo ďalšie ceny v našej súťaži.

Zdroj: flickr.com, flickr.com, Nela
Odporúčame