Recept na dnes: Tekvicový nápoj vás zahreje, je zdravšou náhradou za horúcu čokoládu

Horúca tekvica

Horúci tekvicový nápoj spestrí váš deň (Zdroj: unsplash.com/Hybrid Storytellers)

S klesajúcimi vonkajšími teplotami je prirodzené, že čoraz väčšmi siahneme po horúcich nápojoch. Okrem čaju alebo známej horúcej čokolády, to však môže byť aj takzvaná horúca tekvica. Ako si ju pripraviť?

Potrebujeme

  • 40 g uvarenej tekvice
  • 2 PL medu
  • 1/2 ČL mletej škorice
  • 1/2 ČL škoricového cukru
  • 300 ml mlieka
  • trošku kurkumy
  • 1 ČL vanilkového cukru
  • 4 klinčeky

Postup

  1. Tekvicu očistíme, nakrájame na drobné kúsky a uvaríme do zmäknutia. Následne ju tyčovým mixérom rozmixujeme.
  2. Do druhého, menšieho hrnca, nalejeme mlieko, rozmixovanú tekvicu a ostatné prísady. Za stáleho miešania povaríme približne 7 minút.
  3. Takto pripravenú zmes nalejeme do hrnčeka, okrem klinčekov, ktoré vyberieme. Ich úlohou bolo iba zabezpečiť nezameniteľnú vôňu. Dozdobíme celou škoricou.

Tip gazdinej: Ak chcete, môžete si do nápoja pridať kvapku alkoholu podľa vlastného výberu. To však neplatí pre šoférov. 

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame