Klasika, ktorá nezomiera. Rezne sú jednoducho jedlo, ktoré síce nepatrí do knihy zdravej výživy, no občas mu podľahneme skoro všetci. Klasické rezne v trojobale poznáme asi všetci. Existuje však množstvo iných a možno aj chutnejších receptov, ktoré sa pripravujú na spôsob obľúbenej pochúťky.
Zapekané v cestíčku
Potrebujeme:
- 1 kg bravčového karé alebo kuracích pŕs
- 4 vajcia
- 4 lyžice hladkej múky
- strúhanku
- olej
- 1 žĺtok
- 1 lyžicu horčice
- 1 nasekanú cibuľu
- 3 strúčiky nasekaného cesnaku
- 300 ml vody
- mleté čierne korenie
- vegetu
Postup: Rezne vyklepeme, okoreníme a osolíme. Obalíme ich v strúhanke, potom v cestíčku, ktoré sme pripravili zmiešaním vajec a múky a opekáme na panvici. Opečené rezne poukladáme na plech a zalejeme nálevom, ktorý pozostáva zo žĺtka zmiešaného s horčicou, cibuľou, cesnakom, vegetou, korením a vodou. Pečieme v rúre pri teplote 160˚C asi 40 minút, zakryté alobalom a posledných 10 minút necháme dopiecť bez alobalu.
Mohlo by vás zaujať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?
Hovädzie s cibuľkou
Potrebujeme:
- ½ kg hovädzej sviečkovice
- horčicu
- cibuľu
- soľ
- 3 vajcia
- strúhanku
- olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- kúsok slaniny
- vegetu
Postup: Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, okoreníme, z obidvoch strán potrieme horčicou a osolíme. Obalíme v strúhanke, potom vo vajci a dáme opiecť na olej. Opečené dáme na pekáč, zalejeme 1,5 dcl vody, v ktorej sme rozmiešali soľ a vegetu (miesto toho nálevu môžete použiť uvarený bujón), poukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu a na plátky nakrájanú slaninku. Pekáč zakryjeme alobalom a dáme do rúry upiecť asi na 60 minút.
Mohlo by vás zaujať: Prebuďte v sebe milovníka surového mäsa: Tatársky biftek dvakrát inak!
Kuracie rezne na bielo
Potrebujeme:
- 1 balenie kuracích pŕs
- smotanu
- hladkú múku
- červenú papriku
- soľ
- korenie
- vegetu
Postup: Kuracie rezne nakrájame na hrubšie rezne, osolíme, okoreníme, obalíme v múke zmiešanej s červenou paprikou a poukladáme do pekáča. Smotanu zmiešame s jednou malou lyžičkou vegety a polejeme ňou rezne. Dáme do rúry zapiecť asi na 30 – 40 minút. Podávame s opekanými zemiakmi.
Na aký spôsob si najradšej pripravujete rezne vy? Napíšte do diskusie a vyhrajte víkendový pobyt alebo niektorú z ďalších cien v našej súťaži. Nezabudnite uviesť platný email.
Zdieľať na