FOTORECEPT Exotická kuchyňa u vás doma: Polievka s krevetami, limetkami a kokosovým mliekom vás zahreje!

Bude to jedna z najlepších polievok, aké ste jedli (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Zrejme aj vy ste zažili ten pocit, kedy ste hlboko dúmali, čo zas navaríte. Všetko vám pripadá, ako sa hovorí, na jedno kopyto. Inšpirujte sa dovolenkovým obdobím a vyskúšajte zaujímavý recept z oblasti Ázie. Ide o delikátnu polievku, ktorej chuť si s ničím nezmýlite.

Jej príprava je mimoriadne jednoduchá, avšak potrebovať budete originálne ázijské suroviny. Neľakajte sa. Stačí si ich objednať z akéhokoľvek e-shopu s potravinami zameranými na túto kuchyňu. Garantujeme vám, že sa nemáte čoho báť a tá chuť je nepopísateľná!

Potrebujeme

  • 350 g čiernych tigrích kreviet
  • šťava z 2 limetiek
  • rybia omáčka
  • čili
  • 6 listov kefírovej limetky
  • koriander
  • 2 stonky citrónovej trávy
  • 250 g hnedých šampiňónov
  • 250 g kokosového mlieka
  • galangal
  • Nam Prik Pao (čili v sójovom oleji)
  • (Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Postup

Používame čertstvé alebo rozmrazené tigrie krevety. Ako prvé si ich pripravíme nasledujúcim spôsobom. Hlavu odstránime od tela a zároveň obe časti poriadne opláchneme. Krevetu následne zbavíme obalu (škrupiny). Hlavy spolu so škrupinami dáme do hrnca, popražíme kým sa neodparí prebytočná voda a na spodu hrnca sa nezačne pripekať šťava z kreviet. Potom zalejeme približne 4 dcl vody a následne ich 20 minút varíme.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Z tela krevety tiež vyberieme žilku. Stačí, ak v druhom článku ju na chrbte jemne pichneme a pôjde nám vybrať jednoducho. Takto pripravené krevety dáme bokom, potrebovať ich budeme neskôr.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Keď uplynie 20 minút, tak hlavy a obaly z kreviet vyberieme a zahodíme. Do vody, v ktorej sa varili, pridáme teraz nakrájaný galangal, limetkové lístky (pred nakrájaním stonky poklepeme, aby uvoľnili chuť a vôňu) a citrónovú trávu.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Varíme 5 minút, následne vyberieme, aby nám ostal čistý vývar. Pridáme kokosové mlieko spolu s nakrájanými šampiňónmi a 3 ČL Nam Prik Pao pasty. Necháme povariť 2 minútky.

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)
(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)

Do vývaru teraz pridámekrevetové mäso (z bodu č.2). Pridáme tiež rybaciu omáčku a varíme krátko, približne 3 minútky. Odstavíme a dochutíme limetkovou šťavou. Podávame s uvarenými ryžovými rezancami, na jemno nasekaným koriandrom a jarnou cibuľkou. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/MZ)


Zdroj: plnielanu.sk/MZ
Odporúčame