Vajíčka na spôsob tradičnej praženice patria k obľúbeným pokrmom najmä na raňajky. Aj takéto raňajky sa však dajú pripraviť na priam kráľovský spôsob. Jedinečnú chuť pokrmu dodajú losos a koriander, netradičné je aj zakomponovanie kôpru. Nižšie uvedené množstvo surovín stačí na približne 3-4 porcie.
Potrebujeme
- 8 vajíčok (ideálne domácich)
- 3 PL kôpru
- 1 PL plnotučnej horčice
- 200 gramov údeného lososa
- 1 jarná cibuľka
- lístky čerstvého koriandra
- soľ
- kajenské korenie
- trochu oleja
- slnečnicová bagetka
Postup
- Vajíčka si v miske rozšľaháme s koreninami a s nadrobno nasekaným kôprom. Pridáme aj nadrobno nakrájanú cibuľku.
- V panvici ohrejeme olej. Pridáme vyšľahané vajíčka a horčicu. Zamiešame. Následne do panvice dáme na malé kúsky nakrájaného lososa. (Alternatívne ho môžete pridať aj navrch hotovej praženice, aby ste zvýraznili jeho chuť.)
- Praženicu podávame s jemne opečenou slnečnicovou bagetkou.