FOTORECEPT Vynikajúci tip na bravčovinu: Skúste ju zabaliť do slaninky!

fotorecept

Lahodné prepojenie chutí vás dostane (Zdroj: Marcela)

Bravčová panenka sa dá pripraviť na milión spôsobov. Vzhľadom k tomu, že je sezóna špargľy, vám ponúkame recept, ktorý nájdete aj v dobrej reštaurácii. Po tomto jedle si budete rozhodne pýtať dupľu, tak poďme na to!

Potrebujeme

  • bravčová panenka
  • 250 gramov slaninových plátkov
  • 8 ks špargle (alebo aj viac)
  • čerstvý rozmarín
  • sušený rozmarín
  • cesnak
  • olej
  • olivový olej
  • maslo
  • soľ
  • 200 g šampiňónov
  • 250 rastlinnej smotany
  • parmezán
  • 100 g tvrdého syru
Mäsko vyberajte od overeného mäsiara (Zdroj: Marcela)

Postup

Bravčovú panenku poumývame a zbavíme prebytočných blán. Následne ju orestujeme z každej strany s troškou oleja na rozohriatej panvici – aby sa stiahla. Spolu s ňou restujeme aj hlavičku cesnaku prekrojeného na polovicu a pár vetvičiek umytého čerstvého rozmarínu.

Cesnak nemusíme šúpať, rozmarín dodá mäsku nádhernú vôňu (Zdroj: Marcela)

Po pár minútach vyberieme z panvice a zabalíme do slaninkového županu. Uložíme spolu s orestovaným cesnakom a rozmarínom do rozohriatej rúry na približne 120 stupňov.

Nemiňte si všetku slaninku, ešte ju budete potrebovať (Zdroj: Marcela)

Pečieme pokým vnútorná teplota mäsa nemá približne 70 stupňov. V prípade, ak doma nemáte teplomer na mäso, je to zhruba 45-50 minút pečenia, v závislosti od rúry.

Špargľu umyjeme a odrežeme jej zhrubnuté konce. V závislosti od hrúbky špargle si vytvoríme zväzky z 2 až 4 kusov, ktoré následne zabalíme do plátku slaniny. Jemne potrieme olivovým olejom, osolíme a posypeme granulovaným cesnakom. Pečieme vo vyhriatej rúre 15-20 minút na 200 stupňov. Po vybratí posypeme parmezánom.

Špargľa je nezvyčajnou prílohou, chuťou vás dostane (Zdroj: Marcela)

Potom čo mäso s rozmarínom a cesnakom vyberieme z rúry, si na jeho výpeku pripravíme šampiňónovú omáčku. Šampiňóny umyjeme, nakrájame a orestujeme na výpeku. Zalejeme rastlinnou smotanou na varenie, pridáme mleté čierne korenie a na zahustenie nastrúhaný syr. Omáčku už netreba soliť, pretože výpek by mal byť dosť slaný. Uložíme na tanier a do omáčky môžeme pridať už vopred upečený cesnak.

Dobrú chuť!


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: plnielanu.sk, Marcela Zigová

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close