FOTORECEPT Obmena kuraciny? S týmto receptom vykúzlite pochúťku, je výborná aj keď vychladne!

Šťavnaté kuracie prsia v srnčom chrbáte, Fotorecept

Šťavnaté kuracie prsia v srnčom chrbáte sú pochúťkou k teplému obedu aj do studenej misy (Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

Ak máte radi kuracie prsia, nepremeškajte tento zaujímavý recept na šťavnatú roládu. Doplní ju chuť oravskej slaninky a je pripravená za chvíľu. Navyše sa nemusíte trápiť zatáčaním plnenej rolády, ani sa obávať, že sa počas pečenia rozpadne.

Budeme potrebovať (množstvo pre jeden srnčí chrbát):

  • 500 g kuracích pŕs
  • 150 g tvrdého syra
  • 12-13 tenkých plátkov oravskej slaniny
  • 2 vajcia
  • 1 kyslú smotanu
  • malý zväzok petržlenovej vňate
  • soľ, korenie
  • trochu masti
  • strúhanku
  • niekoľko plátkov syra, alebo menšie množstvo strúhaného syra (na vrchnú vrstvu)

Mohlo by vás zaujať: Máte chuť na zmenu? Vyskúšajte 3 chutné a šťavnaté recepty z mletého mäsa


Postup:

Šťavnaté kuracie prsia v srnčom chrbáte, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

1. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky a tvrdý syr nastrúhame. Pripravíme si smotanu, vajíčka a nasekanú petržlenovú vňať.

Šťavnaté kuracie prsia v srnčom chrbáte, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

2. Všetky vyššie uvedené ingrediencie spolu premiešame a ochutíme soľou a korením.

Šťavnaté kuracie prsia v srnčom chrbáte, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

3. Formu na srnčí chrbát potrieme masťou a vysypeme strúhankou. Uložíme plátky slaniny po celej dĺžke.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Plánujete už pohostenie pre šibačov? Skúste našu syrovú roládu


Šťavnaté kuracie prsia v srnčom chrbáte, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

4. Rovnomerne naplníme syrovo-smotanovou plnkou s kuracími kúskami a zarovnáme.

Šťavnaté kuracie prsia v srnčom chrbáte, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

5. Vrchnú časť prekryjeme zvyšnými plátkami oravskej slaniny.

Šťavnaté kuracie prsia v srnčom chrbáte, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

6. Vložíme do vyhriatej rúry na plech, aby pri pečení nevytiekla šťava na dno rúry. Pečieme pri teplote 180 °C približne 40 minút. Prvých 25 minút je forma prikrytá alobalom, aby sa vrstva slaniny predčasne nespiekla. Po dopečení necháme roládu trochu vychladnúť, inak by sa pri vyklápaní horúcej rolády mohla slanina potrhať. Vrchnú vrstvu posypeme nastrúhaným syrom alebo poukladáme plátky syra. Dáme na pár minút do rúry roztopiť a zjednotiť.


Mohlo by vás zaujať: Mäsové rolády ozvláštnia váš stôl: Pripravte si tie najchutnejšie


Šťavnaté kuracie prsia v srnčom chrbáte, Fotorecept
(Zdroj: Plnielanu.sk/Lucia)

7. Po miernom vychladnutí môžeme nakrájať na rovnako široké plátky. Výborne chutí s ryžou, zemiakovým pyré, pečenými zemiakmi, ale aj hranolkami. Servírovať sa však môže aj ako zaujímavé spestrenie do studenej misy.


Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close