FOTORECEPT Fantastická hubová polievka s domácou klobásou: Zasýti žalúdok a zahreje, patrí medzi naše obľíubené

hubová polievka

Fantastická hubová polievka s bulgurom (Zdroj: súkromný archív autora)

Túto polievku kedysi pripravovala moja mama. Rokmi sa u nás tento recept málo obmieňal, až sa v našej domácnosti ustálil vo verzii s bulgurom. Vyskúšajte voňavú a sýtu hubovú polievku na spôsob, aký ste dosiaľ nepoznali –  s bulgurom a voňavou klobáskou.

Potrebujeme:

  • 200 gramov mrazených hríbov alebo 4 hrste sušených
  • 3 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 3 zemiaky
  • 2 hubové bujóny
  • rasca
  • 250g bulguru
  • 1 žltá cibuľa
  • 3 mesiačiky cesnaku
  • olej
  • soľ
  • červená mletá paprika
  • čierne mleté korenie
  • majorán
  • čili (ak máte deti, nedávajte)

Postup:

(Zdroj: súkromný archív autora)

Hríby zalejeme horúcou vodou a necháme chvíľu odpočívať, aby pustili tmavú farbu.

(Zdroj: súkromný archív autora)

Do hrnca dáme do 3/4 vodu a dáme variť. Pridáme hríby spolu s očistenou a nadrobno nasekanou mrkvou, petržlenom a zemiakmi. Osolíme, dáme trochu rasce a varíme približne 25 minút, kým nebudú zemiaky mäkké.

(Zdroj: súkromný archív autora)

Medzitým si do ďalšieho malého hrnčeka dáme trochu oleja, na ktorom do sklovina popražíme na jemno nakrájanú cibuľu spolu s cesnakom.

(Zdroj: súkromný archív autora)

Odstavíme z ohňa, prisypeme červenú mletú papriku, soľ, čierne mleté korenie, majorán a pomiešame. Vrátime ešte na približne 3 minúty na oheň a za stáleho miešame dovaríme.

(Zdroj: súkromný archív autora)

Stíšime plameň a do polievky pridáme 2 hubové bujóny na zvýraznenie chuti spolu s bulgurom. Do polievky dáme vyššie pripravenú zmes s korením a cibuľou a tiež štipku čili.

(Zdroj: súkromný archív autora)
(Zdroj: súkromný archív autora)

Varíme približne 5 minút, pridáme na menšie kúsky nakrájanú klobásu, premiešame a varíme ešte aspoň 15 minút pod pokrievkou. My sme zvolili klobásu z mangalice, ale nie je to podmienka.

(Zdroj: súkromný archív autora)
(Zdroj: súkromný archív autora)

Na záver pridáme do polievky petržlenovú vňať, ktorá nám ju celú prevonia.

hubová polievka s bulgurom
Voňavá hubová polievka s bulgurom (Zdroj: súkromný archív autora)


Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close