Jaterniciam, alebo po východniarsky hurkám, odolá málokto. S kyslou kapustou a zemiakmi môžu jaternice smelo konkurovať gurmánskym špecialitám. Tradičný zabíjačkový výrobok ale pripravíte aj inak. Ak ste od suseda dostali jaterničky, alebo je čas vytiahnuť tie z mrazničky, vyskúšajte recept na jaternicové halušky.
Budeme potrebovať:
• 600 g očistených zemiakov
• 200 g polohrubej múky
• 1 vajce
• 1 cibuľa
• 300 g kyslej kapusty
• 2 jaternice
• 2 lyžice oleja
• mleté čierne korenie
• soľ
Postup:
Urobíme klasické zemiakové halušky. Zemiaky postrúhame najemno, zmiešame s múkou, vajcom a štipkou soli. Cesto dáme na sitko a halušky hádžeme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú, sú hotové.
Najemno nasekanú cibuľku speníme na rozpálenom oleji, pridáme kyslú kapustu a restujeme 5 minút. Jaternicu, vytlačíme z črievka a rozmrvíme na kapustu. Dobre premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme chvíľu dusiť.
Pokrievku dáme nabok, ešte minútku restujeme a podľa potreby osolíme a okoreníme. Zmes zmiešame s haluškami, dobre prehrejeme a môžeme podávať.
Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok
Zdieľať na