Recept na dnes: Vychutnajte si zabíjačkové špeciality trocha inak, jaternicové halušky zmiznú zo stola!

Vyskúšajte zabíjačkové dobroty na nový spôsob

Vyskúšajte zabíjačkové dobroty na nový spôsob (Zdroj: Gettyimages)

Jaterniciam, alebo po východniarsky hurkám, odolá málokto. S kyslou kapustou a zemiakmi môžu jaternice smelo konkurovať gurmánskym špecialitám. Tradičný zabíjačkový výrobok ale pripravíte aj inak. Ak ste od suseda dostali jaterničky, alebo je čas vytiahnuť tie z mrazničky, vyskúšajte recept na jaternicové halušky.

Budeme potrebovať:

• 600 g očistených zemiakov
• 200 g polohrubej múky
• 1 vajce
• 1 cibuľa
• 300 g kyslej kapusty
• 2 jaternice
• 2 lyžice oleja
• mleté čierne korenie
• soľ

Postup:

Urobíme klasické zemiakové halušky. Zemiaky postrúhame najemno, zmiešame s múkou, vajcom a štipkou soli. Cesto dáme na sitko a halušky hádžeme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú, sú hotové.

Najemno nasekanú cibuľku speníme na rozpálenom oleji, pridáme kyslú kapustu a restujeme 5 minút. Jaternicu, vytlačíme z črievka a rozmrvíme na kapustu. Dobre premiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme chvíľu dusiť.

Pokrievku dáme nabok, ešte minútku restujeme a podľa potreby osolíme a okoreníme. Zmes zmiešame s haluškami, dobre prehrejeme a môžeme podávať.


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close