Budeme potrebovať:
- 200 g cukety
- morskú soľ
- 270 g hladkej špaldovej múky
- 130 g masla
- 8 strúčikov cesnaku
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku
- 50 g parmezánu
- vajce na potretie
- semienka na posypanie
Mohlo by vás zaujať: Pochutí si celá rodina: Objavte cuketové recepty, ktoré nezaťažia žalúdok
Postup:
- Cuketu nahrubo nastrúhame, osolíme a necháme stáť. Posolená cuketa pustí šťavu a všetky suroviny sa lepšie spoja.
- Do druhej misky nastrúhame maslo, preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme prelisovaný cesnak a najemno nastrúhaný parmezán. Môžeme ešte dosoliť ale syr je už sám o sebe dosť slaný.
- K pripraveným surovinám pridáme cuketu a vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočívať v chladničke asi 30 minút.
- Odležané ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 milimetre. Aby sme ušetrili prácu, cesto už teraz potrieme vajíčkom a posypeme semienkami.
- Cesto krájame tak ako sa nám páči. Tyčinky môžu byť užšie alebo hrubšie. Nakrájané tyčinky prekladáme na plech, vystaný papierom na pečenie.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C. Tyčinky sú rýchlo upečené, takže ich strážime aby nezhoreli. Zhruba o 10 minút je chrumkavá pochúťka hotová.
Zdieľať na