Recept na dnes: Šťavnaté cuketové tyčinky s parmezánom a cesnakom

Zapečená cuketa

Pripravte si zdravú maškrtu (Zdroj: GettyImages)

Cuketa hlási návrat do domácej kuchyne. Je najvyšší čas nájsť nové inšpirácie ako túto obľúbenú zeleninu použiť pri varení. Cuketu môžete dusiť, piecť, vysmážať aj grilovať. Dá sa pripraviť na slano aj na sladko. Receptov s cuketou je asi milión. My sme vybrali jeden na zdravý slaný snack. Keď dostanete chuť na slanú maškrtu, upečte si cuketové tyčinky na plechu.

Budeme potrebovať:

  • 200 g cukety
  • morskú soľ
  • 270 g hladkej špaldovej múky
  • 130 g masla
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku
  • 50 g parmezánu
  • vajce na potretie
  • semienka na posypanie

Mohlo by vás zaujať: Pochutí si celá rodina: Objavte cuketové recepty, ktoré nezaťažia žalúdok


Postup:

  1. Cuketu nahrubo nastrúhame, osolíme a necháme stáť. Posolená cuketa pustí šťavu a všetky suroviny sa lepšie spoja.
  2. Do druhej misky nastrúhame maslo, preosejeme múku s kypriacim práškom, pridáme prelisovaný cesnak a najemno nastrúhaný parmezán. Môžeme ešte dosoliť ale syr je už sám o sebe dosť slaný.
  3. K pripraveným surovinám pridáme cuketu a vypracujeme hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme odpočívať v chladničke asi 30 minút.
  4. Odležané ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 milimetre. Aby sme ušetrili prácu, cesto už teraz potrieme vajíčkom a posypeme semienkami.
  5. Cesto krájame tak ako sa nám páči. Tyčinky môžu byť užšie alebo hrubšie. Nakrájané tyčinky prekladáme na plech, vystaný papierom na pečenie.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 220 °C. Tyčinky sú rýchlo upečené, takže ich strážime aby nezhoreli. Zhruba o 10 minút je chrumkavá pochúťka hotová.

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close