Patríte k milovníkom tatárskeho bifteku? Na tento sa vám zaručene budú zbiehať slinky, aj keď v ňom nenájdete ani gram hovädzieho mäsa. Ba čo viac, zamilujú si ho aj chlapi. Stačí ich chuťové bunky oklamať chilli papričkami. Cuketový tatarák je ľahký, svieži a zdravý, pokojne by sme ho mohli označiť za fit recept. Vynikajúco chutí na celozrnnom chlebíku, ale svojim polovičkám môžete pokojne dopriať aj cesnakovú hrianku.
Potrebujeme
- 1 väčšiu cuketu
- 1 cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- olivový olej
- mletú červenú papriku
- kečup
- dijónsku horčicu
- sójovú omáčku
- chilli papričky
- soľ
Postup
Umytú cuketu spolu so šupkou nastrúhame na hrubšom strúhadle. Posolíme a necháme postáť, aby pustila šťavu. Následne vyžmýkame a vodu vylejeme. Cibuľu nakrájame nadrobno a na rozpálenom olivovom oleji orestujeme do sklovita. Pridáme roztlačený cesnak a chvíľu popražíme, kým sa rozvonia. Nakoniec pridáme aj vyžmýkanú cuketu. Premiešame, zasypeme lyžičkou mletej červenej papriky a restujeme, kým nezmäkne. Odstavíme, dochutíme soľou, kečupom, horčicou, sójovou omáčkou a chilli papričkami podľa chuti. Necháme vychladnúť a nakladáme na chlieb či hrianku. Môžeme ozdobiť bylinkami.
Zdieľať na