VIDEORECEPT Cuketový tatarák: Na chlebíku chutí božsky a mäso v ňom nikomu chýbať nebude

Cuketa

Z cukety si môžete urobiť chutný tatarák (Zdroj: GettyImages)

Patríte k milovníkom tatárskeho bifteku? Na tento sa vám zaručene budú zbiehať slinky, aj keď v ňom nenájdete ani gram hovädzieho mäsa. Ba čo viac, zamilujú si ho aj chlapi. Stačí ich chuťové bunky oklamať chilli papričkami. Cuketový tatarák je ľahký, svieži a zdravý, pokojne by sme ho mohli označiť za fit recept. Vynikajúco chutí na celozrnnom chlebíku, ale svojim polovičkám môžete pokojne dopriať aj cesnakovú hrianku.

Potrebujeme

  • 1 väčšiu cuketu
  • 1 cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • mletú červenú papriku
  • kečup
  • dijónsku horčicu
  • sójovú omáčku
  • chilli papričky
  • soľ

Postup

Umytú cuketu spolu so šupkou nastrúhame na hrubšom strúhadle. Posolíme a necháme postáť, aby pustila šťavu. Následne vyžmýkame a vodu vylejeme. Cibuľu nakrájame nadrobno a na rozpálenom olivovom oleji orestujeme do sklovita. Pridáme roztlačený cesnak a chvíľu popražíme, kým sa rozvonia. Nakoniec pridáme aj vyžmýkanú cuketu. Premiešame, zasypeme lyžičkou mletej červenej papriky a restujeme, kým nezmäkne. Odstavíme, dochutíme soľou, kečupom, horčicou, sójovou omáčkou a chilli papričkami podľa chuti. Necháme vychladnúť a nakladáme na chlieb či hrianku. Môžeme ozdobiť bylinkami.

Sledujte nás aj na Instagrame

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame