Urobiť sladučký a pritom osviežujúci koláč zo zeleniny? Možno sa to na prvý pohľad zdá ako nemožné, no v skutočnosti to však ide ľahko. Výsledok v podobe mrkvového koláča vás ohúri, vyskúšajte ho aj vy!
Potrebujeme:
- 4 vajíčka
- 230 gramov nastrúhanej mrkvy
- 100 gramov práškového cukru
- 1ČL kypriaceho prášku
- 2ČL škorice
- 220 gramov kokosovej múky
- 100 gramov mletých vlašských orechov
- 1 mascarpone
- 1 pomaranč
- smotana na šľahanie

Postup:
Oddelíme si bielka od žĺtkov. V jednej miske vyšľaháme bielka s lyžicou hnedého cukru do tuhého snehu. V druhej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom, kypriacim práškom a škoricou. Jemne zapracujeme nastrúhanú kôru z umytého BIO pomaranča a niekoľko kvapiek šťavy z neho.

Do misky, kde máme vyšľahané žĺtka teraz opatrne zapracujeme nastrúhanú mrkvu a pomaly pridávame bielka, ktoré jemne metličkou alebo vareškou zapracúvame. Následne pridáme kokosovú múku a mladé orechy.

Zmes bude tuhá, ťažšia a na pohľad mokrá. Takto pripravenú ju vylejeme do maslom vymastenej tortovej formy. My sme formu pre istotu vyložili ešte papierom na pečenie. Pečieme približne 50 minút na 170 stupňoch. Na záver môžeme vychladnutý koláčik potrieť vyšľahanou smotanou zmiešanou s mascarpone. Dozdobíme podľa fantázie a podávame. Dobrú chuť!

Zdieľať na
Zdieľaní