FOTORECEPT Jednoduchý mrkvový koláč s vôňou pomarančov a škorice: Tá sviežosť sa dá krájať, hodí sa ku kávičke či na oslavu!

mrkvový koláč

Hotový mrkvový koláč môžete dozdobiť podľa fantázie (Zdroj: súkromný archív M.Z.)

Urobiť sladučký a pritom osviežujúci koláč zo zeleniny? Možno sa to na prvý pohľad zdá ako nemožné, no v skutočnosti to však ide ľahko. Výsledok v podobe mrkvového koláča vás ohúri, vyskúšajte ho aj vy!

Potrebujeme:

  • 4 vajíčka
  • 230 gramov nastrúhanej mrkvy
  • 100 gramov práškového cukru
  • 1ČL kypriaceho prášku
  • 2ČL škorice
  • 220 gramov kokosovej múky
  • 100 gramov mletých vlašských orechov
  • 1 mascarpone
  • 1 pomaranč
  • smotana na šľahanie
Ingrediencie na mrkvový koláč (Zdroj: súkromný archív M.Z.)

Postup:

Oddelíme si bielka od žĺtkov. V jednej miske vyšľaháme bielka s lyžicou hnedého cukru do tuhého snehu. V druhej miske vyšľaháme žĺtka s cukrom, kypriacim práškom a škoricou. Jemne zapracujeme nastrúhanú kôru z umytého BIO pomaranča a niekoľko kvapiek šťavy z neho.

Pomaranč zvláčni celé cesto (Zdroj: súkromný archív M.Z.)

Do misky, kde máme vyšľahané žĺtka teraz opatrne zapracujeme nastrúhanú mrkvu a pomaly pridávame bielka, ktoré jemne metličkou alebo vareškou zapracúvame. Následne pridáme kokosovú múku a mladé orechy.

Nastrúhaná mrkva v ceste (Zdroj: súkromný archív M.Z.)

Zmes bude tuhá, ťažšia a na pohľad mokrá. Takto pripravenú ju vylejeme do maslom vymastenej tortovej formy. My sme formu pre istotu vyložili ešte papierom na pečenie. Pečieme približne 50 minút na 170 stupňoch. Na záver môžeme vychladnutý koláčik potrieť vyšľahanou smotanou zmiešanou s mascarpone. Dozdobíme podľa fantázie a podávame. Dobrú chuť!

mrkvová torta
Hotová mrkvová torta (Zdroj: súkromný archív M.Z.)

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close