Svieži a lahodný čokoládový likér na taliansky spôsob: Stačí pridať ľad a zachutí vám aj v teplom počasí!

Pripravte si tento nápoj doma (Zdroj: Freepik/jcomp)

Ak máte chuť na niečo sladké a čokoládové s troškou alkoholu v sebe, skúste si pripraviť tento svieži čokoládový likér na taliansky spôsob – cioccolatello. Nezaberie vám to veľa času a navyše v chladničke vydrží dlho. V teplejšom počasí padne vhod najmä s ľadom.

Potrebujeme:

S týmito ingredienciami pripravíte zhruba 1,5 litra nápoja.

  • 1 liter plnotučného mlieka
  • 250 ml sladkej smotany na varenie
  • 500 g cukru
  • 20 g kakaového prášku
  • 100 g tmavej čokolády
  • 200 ml kvalitného alkoholu (napríklad rumu alebo vodky) 

Postup:

Čokoládu nakrájajte na malé kúsky. V hrnci zmiešajte mlieko, smotanu a kakao. Zmes premiešavajte a postupne na strednom plameni začnite zahrievať.

Dark chocolate on a wooden background

Keď bude nápoj v hrnci zahriaty, pridajte cukor a miešajte, aby sa dobre roztopil. Nakoniec pridajte nasekanú čokoládu a miešajte, kým sa tiež úplne nerozpustí.

(Zdroj: Flickr/Dan Smith)

Na dokončenie nápoja napokon pridajte alkohol podľa vášho výberu, zmes opäť premiešajte a nechajte ju dobre vychladnúť.  Vychladnutú ju potom nalejte do dobre uzatvárateľnej fľaše. Na zdravie!

(Zdroj: Freepik/jcomp)
(Zdroj: Freepik/prostock-studio)


Zdroj: instagram/chefmassimilianolava, plnielanu.sk
Odporúčame