Ak máte chuť na niečo sladké a čokoládové s troškou alkoholu v sebe, skúste si pripraviť tento svieži čokoládový likér na taliansky spôsob – cioccolatello. Nezaberie vám to veľa času a navyše v chladničke vydrží dlho. V teplejšom počasí padne vhod najmä s ľadom.
Potrebujeme:
S týmito ingredienciami pripravíte zhruba 1,5 litra nápoja.
- 1 liter plnotučného mlieka
- 250 ml sladkej smotany na varenie
- 500 g cukru
- 20 g kakaového prášku
- 100 g tmavej čokolády
- 200 ml kvalitného alkoholu (napríklad rumu alebo vodky)
Postup:
Čokoládu nakrájajte na malé kúsky. V hrnci zmiešajte mlieko, smotanu a kakao. Zmes premiešavajte a postupne na strednom plameni začnite zahrievať.

Keď bude nápoj v hrnci zahriaty, pridajte cukor a miešajte, aby sa dobre roztopil. Nakoniec pridajte nasekanú čokoládu a miešajte, kým sa tiež úplne nerozpustí.

Na dokončenie nápoja napokon pridajte alkohol podľa vášho výberu, zmes opäť premiešajte a nechajte ju dobre vychladnúť. Vychladnutú ju potom nalejte do dobre uzatvárateľnej fľaše. Na zdravie!


Zdieľať na