Jediný recept na horúcu čokoládu, ktorý budete potrebovať. Je intenzívna, bohatá a hustá, no s minimálnym množstvom cukru a bez pridania kukuričnej múky. Toto je ideálny recept na jeseň a spríjemnenie každého daždivého dňa!
Potrebujeme:
- 60 ml vody
- 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
- 300 ml mlieka
- 50 g tmavej čokolády
- 1 – 3 ČL hnedého cukru (dávkovanie cukru si upravte podľa seba v prípade, že obľubujete viac/menej sladkú čokoládu)
TIP: Toto je dávka ingrediencií len na jednu porciu, preto ak chcete čokolády viac, navýšte množstvo ingrediencií.
Postup:
Začnite privedením vody do varu na strednom ohni. Pridajte do nej kakaový prášok tak, aby sa nevytvorili hrudky. Poriadne rozmiešajte.
Potom pridajte mlieko a keď sa zmes prevarí, primiešajte do nej nasekanú čokoládu a cukor. Nechajte horúcu čokoládu variť sa asi päť minút, často ju miešajte, kým sa úplne nerozpustí a zmes nezhustne.
Keď začne čokoláda vrieť, znížte teplotu a nechajte ju ešte trochu povariť a ak máte radi super hustú horúcu čokoládu, nechajte ju znova zovrieť.
Nalejte do svojho obľúbeného hrnčeka, doplňte penovými marshmallow cukríkmi, šľahačkou alebo inými sladkými dobrotami a užívajte si tú skvelú chuť!
Zdieľať na
Zdieľaní