Intenzívna, hustá a bohatá na chuť: Táto horúca čokoláda je ideálna na daždivé jesenné dni!

Táto lahodná doma pripravená horúca čokoláda je ideálna ako nápoj na chladné jesenné dni(Zdroj: Freepik/freepik)

Jediný recept na horúcu čokoládu, ktorý budete potrebovať. Je intenzívna, bohatá a hustá, no s minimálnym množstvom cukru a bez pridania kukuričnej múky. Toto je ideálny recept na jeseň a spríjemnenie každého daždivého dňa!

Potrebujeme:

  • 60 ml vody
  • 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
  • 300 ml mlieka
  • 50 g tmavej čokolády
  • 1 – 3 ČL hnedého cukru (dávkovanie cukru si upravte podľa seba v prípade, že obľubujete viac/menej sladkú čokoládu)

TIP: Toto je dávka ingrediencií len na jednu porciu, preto ak chcete čokolády viac, navýšte množstvo ingrediencií.

Postup:

Začnite privedením vody do varu na strednom ohni. Pridajte do nej kakaový prášok tak, aby sa nevytvorili hrudky. Poriadne rozmiešajte.

(Zdroj: Freepik/rozmarina)

Potom pridajte mlieko a keď sa zmes prevarí, primiešajte do nej nasekanú čokoládu a cukor. Nechajte horúcu čokoládu variť sa asi päť minút, často ju miešajte, kým sa úplne nerozpustí a zmes nezhustne.

(Zdroj: Flickr/ Tom Martin)

Keď začne čokoláda vrieť, znížte teplotu a nechajte ju ešte trochu povariť a ak máte radi super hustú horúcu čokoládu, nechajte ju znova zovrieť.

(Zdroj: Flickr/ Tom Martin)

Nalejte do svojho obľúbeného hrnčeka, doplňte penovými marshmallow cukríkmi, šľahačkou alebo inými sladkými dobrotami a užívajte si tú skvelú chuť!

(Zdroj: Flickr/dave G-H)

Zdroj: instagram.com/the_foodiediaries, plnielanu.sk
Odporúčame