Recept na dnes: Horúci jablkovo-škoricový nápoj – zahreje vás a postaví na nohy pri prechladnutí

horúci jablkovo-škoricový nápoj v čajníku

Nápoj je chuťovo vyrovnane sladký aj korenený (Zdroj: Freepik/chandlervid85)

Zahrejte sa v sychravom počasí a pripravte si horúci jablkovo-škoricový nápoj. Je nielen chutný, ale tiež užitočný, pretože organizmu dodáva potrebné vitamíny a má protizápalové vlastnosti, ktoré sa nám v chladnom počasí vždy zídu. Jablká, zázvor a škorica sú symbolmi jesenných dní a pripravujeme z nich mnohé pochúťky. Vyskúšajte aj túto, recept pochádza z kórejskej kuchyne, kde sa nápoj nazýva Saegwa Cha. Vynikajúco pôsobí aj pri prechladnutí a bolesti hrdla.

Potrebujeme

  • 900 g sladkých a pevných jabĺk, napríklad odroda Gala alebo Fuji
  • 10 šálok vody
  • 25 g trstinového cukru
  • 55 g čerstvého zázvoru
  • 2 tyčinky celej škorice
  • 2 ČL celého čierneho korenia

Postup

  1. Jablká umyjeme, nakrájame na štvrtiny a odrežeme jaderníky. Nemusíme ich ošúpať.
  2. Do hrnca pridáme kúsky jabĺk, plátky zázvoru, celé škorice, trstinový cukor a celé čierne korenie spolu s vodou. Zakryjeme a privedieme k varu. Potom znížime teplotu a necháme jemne variť, pokým jablká nezmäknú a škorica sa trochu neotvorí. Potrvá to približne 30 minút. Stále necháme hrniec zakrytý a nápoj lúhujeme ešte 10 minút, aj keď už mimo variča.
  3. Nakoniec precedíme cez sitko a vlejeme do džbánu. Podávame horúce, vychladené alebo izbovej teploty. Ak je treba, horúci jablkovo-škoricový nápoj možno ešte osladiť medom.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, Thesubversivetable.com
Odporúčame