Keď nás náhle prekvapí bolesť hrdla, vyskúšame čokoľvek, čomu veríme, že by nám mohlo pomôcť. Prvou voľbou často bývajú bylinkové čaje alebo sirupy, ale vyskúšali ste si už niekedy pripraviť škoricový nápoj? Jeho príprava trvá len chvíľku, ale odmení sa príjemnou chuťou a skvelými účinkami. Pustime sa spolu do práce.
Škoricový nápoj upokojí bolesť hrdla
Základom tohto nápoja je rastlinná náhrada mlieka (rovnako však bude fungovať aj živočíšne mlieko) a zmes korenín. K benefitom škorice patria protizápalové a antimikrobiálne účinky, vyšší obsah antioxidantov, uľahčenie vykašliavania, ale aj schopnosť mierne znižovať horúčku.
Na prípravu jednej porcie budeme potrebovať iba 1 šálku rastlinného mlieka (ovsené, mandľové, kokosové), ½ ČL mletej škorice, ½ ČL mletého zázvoru a 1 PL medu. Ak niekomu nevyhovuje chuť zázvoru, možno ho zameniť za kardamóm alebo kurkumu.
Postup je úplne jednoduchý. Všetky ingrediencie dáme do menšieho hrnca a zahrejeme. Nevaríme, aby sme neznehodnotili med. Teplé ihneď vypijeme po dúškoch.
Zdieľať na